Зграда Управе полиције / - фото: Дан
23/05/2022 u 18:27 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОДТ Котор провјера наводе породице Ценај: Испитује се да ли су подметнули пиштољ

Државни тужилац ОДТ-а у Котору наложио је да се оружје и муниција пошаљу на вјештачење у Форензички центар, са циљем проналаска трагова, што је и учињено

Тивћанин Бајрам Ценај обратио се нашем листу наводећи да његова породица трпи константно малтретирање од породице Ајета Незираја, те да су више пута у ОБ Тиват давали изјаве тим поводом, али страхују да се не поступа по њиховим наводима. Конкретно, тврде да су им Незираји након једне свађе, средином марта, подметнули пиштољ, а потом обавијестили полицију гдје се налази тај пиштољ. Као доказ овим својим тврдњама, који су доставили полицију, имају и аудио и видео-запис у којем један од Незираја свједочи о подметању оружја. Из Управе полиције су поводом овог случаја потврдили да је у службене просторије Одјељења безбједности Тиват 26. априла приступио Бајрам Ценај који је службеницима полиције доставио аудио и видео-запис о наводном подметању пиштоља у његовој кући. Истакли су да су поступили по тим сазнањима.

– Службеници полиције су о наведеном обавијестили поступајућег државног тужиоца Основног државног тужилаштва у Котору, који је наложио предузимање даљих мјера и радњи у односу на достављени материјал. Полиција у овом, као и у осталим предметима, предузима све активности из своје надлежности у сарадњи са надлежним тужилаштвом – истакли су из Управе полиције.

Појаснили су да је 14. марта на спољњем дијелу куће коју користи Ценај нађен пиштољ и одређена количина муниције.

– Наведено оружје је уз потврду одузето, а у вези чега је са лица мјеста упознат дежурни државни тужилац ОДТ у Котору, који је наложио да се оружје и муниција пошаљу на вјештачење у Форензички центар, са циљем проналаска трагова, што је и учињено – истакли су из УП.

Бајрами је испричао и да је 23. априла ове године неколико чланова породице Незирај палицама уништило његово возило, а он није могао да изађе због страха да не крену на њега. И поводом овог случаја полиција је, како нам је саопштено, уредно поступила.

– Дежурној служби ОБ Тиват 23. априла пријављено је да је у насељу Градиошница дошло до нарушавања јавног реда и мира, свађом и физичким сукобом, у којем је учествовало више лица. Службеници полиције су изашли на лице мјеста и учеснике у догађају позвали у службене просторије ради прикупљања обавјештења на околности наведеног догађаја. Након предузимања службених радњи, о свему је упознат дежурни државни тужилац ОДТ у Котору. ОБ Тиват још увијек није повратно информисано у вези са квалификацијом дјела предметног догађаја – истакнуто је из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:18