/ - FOTO: UPC
27/09/2023 u 13:53 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Oduzete cigarete i ostala roba vrijedna 20.000 eura

Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala, navode oni

Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenila je, tokom vikenda i početkom sedmice, cigarete i ostalu robu u ukupnoj vrijednosti od skoro 20.000 eura, navode u saopštenju za javnost.

image
- FOTO: UPC

-Službenici UPC su proteklog vikenda sproveli pojačane kontrole u cilju suzbijanja nelegalnog prometa robe preko državne granice. Na carinskom terminalu Podgorica kontrolom kontejnera sa cigaretama pronađeno je 160.000 komada neprijavljenih cigareta- poručuju iz UPC.

image
- FOTO: UPC

Dodaju da je kontrolom  putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj 23. i 24. septembra, otkrivena je, kako su naveli, neprijavljena roba - osam kilograma rezanog duvana, 168 kg meda i 40 litara maslinovog ulja.

image
- FOTO: UPC

Pored toga je na graničnom prelazu Dračenovac u tri odvojena slučaja, kontrolom putničkih vozila otkrivena je neprijavljena roba - osam komada kamera za video nadzor, 30 litara vina, 40 kutija antibiotika “Amoksicilin 500 mg”.

image

FOTO: UPC

- FOTO: UPC

Kako su saopštili,  vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura.

Počiniocima - fizičkim i pravnim licima izdati su, prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura.

-Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala- poručuju iz UPC.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
UPCZAPLIJENAROBA
28. april 2024 13:19