/ - - MARIO MILOŠEVIĆ- FOTO: ŽANA BOJANIĆ
04/07/2022 u 09:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optuženi ponovo negirali krivicu za ubistvo Đuričkovića: "Na pogrešnom sam suđenju"

Advokati odbrane nisu bili saglasni da se u novom postupku čitaju iskazi svjedoka. Tako je za naredna tri ročišta određeno ponovno saslušanje svih svjedoka koji su i ranije davali iskaz pred sudom

U podogoričkom Višem sudu, u ponovljenom postupku, poočelo je suđenje povodom ubistva Radomira Đuričkovića. Ovom optužnicom  obuhvaćeni su Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Advokati odbrane nisu bili saglasni da se u novom postupku čitaju iskazi svjedoka. Tako je za naredna tri ročišta određeno ponovno saslušanje svih svjedoka koji su i ranije davali iskaz pred sudom.

ИНЦИДЕНТ У СУДНИЦИ: Липовина дошао да свједочи па извријеђао Милошевића, Машановића и Вујачића

Milošević, Mašanović i Vujačiić su ostali pri odbrani koju su ranije saopštili. Oni su negirali krivicu i pred sudijom Veljkom Radovanovićem.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Podsjećamo, do nedavno ovaj postupak vodio je sudija Predrag Tabaš. Nakon njegovog prelaska na Apelacioni sud, sudija Radovanović je preuzeo ovaj slučaj.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Optuženi Milošević naveo je da  nije kriv, da nema veze sa ovim krivičnim djelom.

-Ostajem pri ranijoj odbrani. Nemam apsolutno nikakve veze sa ovim djelom.  Na pogrešnom sam suđenju. Žao mi je što se ovo desilo, ali ja ni na koji način nema veze s tim-  kazao je Milošević.

Optuženi Vujačić je takođe ostao pri ranojoj odbrani i naveo da nije kriv.  Takođe, i Vujačić je ostao pri ranijoj odbrani i naveo da nije kriv.

Navodi optužnice

Milošević, Mašanović i Vujačić se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi,  pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:47