Policija / FOTO: Žana Bojanić/Portal Dan
29/03/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica: Procesuirano šest osoba zbog krađa, među njima i dva maloljetnika

Podgorička policja procesuirala je šest osoba zbog krađa u tom gradu. Od šest osumnjičenih, dvije osobe su uhapšene.

- Krivična prijava podnijeta je protiv dva maloljetnika starih 15 godina zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. Krivično djelo, koje se maloljetnicima stavlja na teret, počinjeno je na način što su od oštećenog maloljetnog lica tražili novac i pokušali da otuđe mobilni telefon uz prijetnju, nakon čega su, podesnim sredstvom, oštećenom nanijeli više udaraca i udaljili se u nepoznatom pravcu - navode iz Uprave policije u saopštenju.

Takođe, krivična prijava je podnijeta i protiv A.B. (24) i I.M. (44) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, na način što su iz porodične kuće oštećenog otuđili elemente bijele tehnike. Dio otuđenih predmeta je pronđen i vraćen vlasniku.

- Osim toga, podgorička policija je lišila slobode T.H. (24) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na način što je sa, za sada nepoznatim licem, nasilno ušao u jedan ugostiteljski objekat odakle je otuđio alkoholna pića, proizvode od mesa i 1.130 eura. T.H. je sproveden postupajućem tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost - dodaju iz UP.

Uhapšen je  i N.V. (45) zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa, na način što je iz jednog maloprodajnog objekta pokušao da otuđi razne proizvode. T

om prilikom, jedna od zaposlenih je pokušala da zaustavi N.V., nakon čega joj je zadao udarac i udaljio se u nepoznatom pravcu.

- Pored toga, protiv N.V. će biti podnijete dvije krivične prijave zbog sumnje da je izvršio i dva krivična djela krađa, od kojih je prvo izvršio na način što je od jedne osobe otuđio novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, a drugo na način što je iz jedne predškolske ustanove otuđio dva tablet uređaja, usisivač i miksetu - zaključuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:04