Do Kvon / - FROTO: PRINTSCREEN
21/04/2023 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podignut optužni predlog protiv Do Kvona i Čang Jona

Krivično vijeće suda je ispitalo razloge za dalje trajanje pritvora i našlo da je neophodno isti produžiti prema oba okrivljena, saopšteno je iz Osnovnog suda

Osnovni sud u Podgorici podnio je optužni predlog protiv okrivljenih južnokorejskih državljana Kwon Do Hyeong i Hon Chang Jona, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave i produžen pritvor okrivljenima jer i dalje postoji opasnost od bjekstva. Glavni pretres određen za 11. maj.

Protiv okrivljenih C.J.H. i K.D.H Osnovno državno tužilaštvo je podnijelo optužni predlog zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave.

- Krivično vijeće suda je ispitalo razloge za dalje trajanje pritvora i našlo da je neophodno isti produžiti prema oba okrivljena. Vijeće cijeni da i dalje postoji opasnost od bjekstva, imajući u vidu da su okrivljeni strani državljani, koji u Crnoj Gori borave samo privremeno i da ih za Crnu Goru ne veže nijedna okolnost. Osim toga, vijeće je cijenilo i činjenicu da je od okrivljenih oduzeto više putnih isprava i identifikacionih dokumenata različitih država, od kojih su neka na različita imena, što jasno ukazuje da isti imaju razvijene internacionalne kontakte, a za njima je raspisana i Interpolova potjernica, pa sve navedeno vijeću ukazuje da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli napustiti Crnu Goru i tako ometati vođenje krivičnog postupka - saopšteno je iz Osnovnog suda. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:52