Специјално тужилаштво / - Интернет
12/01/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против Мартиновић, Перовић и још 21 особе

Сумња се да су причинили штету буџету у износу од око 6.900.000 еура, а за ова кривична дјела пријети казна од четири године затвора, или тежа казна

Специjално државно тужилаштво доставило jе Вишем суду у Подгорици ради контроле и потврђивања оптужницу подигнуту против некадашње начелнице Пореске управе ПЈ Подогрица, Станиславе Мартиновић бивше секретарке министарства финансија Марине Перовић и против још 21 особе.

Поред њих двије, због кривичног дjела стварање криминалне организациjе, злоупотреба службеног положаjа, злоупотреба овлашћења у привреди, прања новца и фалсификовање службене исправе на оптужници су  Д.В., Б.П., И.П., Д.П., С.J., Д.Л., Р.С., А.Р., Н.Ђ., Б.М., М.Р., С.С., М.J., Р.К., М.А., С.И., Б.Р., М.В., Д.К., Н.П., А.М., као и правна лица  „П.С.Г.“ ДОО Подгорица, „А.К.“ ДОО Подгорица, „А.К. М.“ ДОО Подгорица, „В.Ц“ ДОО Подгорица, „Т.Т.“ ДОО Подгорица, „М.М.“ ДОО Подгорица,, „П.Ц.“ ДОО Подгорица, „М.К.Ц.“ ДОО Подгорица и „7И.“ ДОО Подгорица.

 - Окривљенима се ставља на терет да су у од 2011. до 2019.године, организовали и постали чланови криминалне организациjе коjа jе имала за циљ вршење неодређеног броjа кривичних дjела за коjа се може изрећи казна затвора од четири године или тежа казна, а ради реализациjе криминалног плана да прибављањем и књижењем фиктивних фактура и привремених ситуациjа, те састављањем исправа неистините садржине, лажним приказивањем и прикривањем чињеница  неистинитно приказивали стање и резултате пословања, како би подношењем захтjева за повраћаj ПДВ-а извлачили новац из Буџета Црне Горе, са знањем у тренутку приjема да потиче из криминалне дjелатности и таj новац употребљавали за криминалну организациjу као такву - објашњавају из СДТ-а.

Како додају, оваквим дjеловањем прибавили су вишемилионску корист за криминалну организациjу и окривљена правна лица и причинили штету буџету у износу од око 6.900.000 еура, коjи представља износ противзаконито повраћеног ПДВ-а из Буџета Државе Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:10