Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
23/12/2023 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Racija u beranskom kafiću: Uhapšene tri osobe, pronađeno oružje

Kako nam je nezvanično potvrđeno, u objektu su bili Vuk Vulević i Đorđe Mićunović, sin Branislava Brana Mićunovića

Policija je u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama, nakon dobijenih operativnih saznanja da više naoružanih lica šenluči, izvršila pretres objekta i uhapsila tri osobe, potvrđeno je iz Uprave policije za portal Dan. 

Zbog nedozvoljenog držanja oružja uhapšeni su Stefan Senić (32), Srđan Raičević (45) i Lazar Jevrić (27). Prema operativnim podacima policije, u pitanju su lica koja su ranije povezivana sa organizovanim kriminalnim grupama.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, u objektu su bili Vuk Vulević i Đorđe Mićunović, sin Branislava Brana Mićunovića. Policija predmetno oružje nije pronašla kod njih.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su  uz snažnu podršku taktičkih specijalnih jedinica Sektora policije posebne namjene, u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama u kojem je bilo prisutno više lica – članova visokorizičnih kriminalnih grupa, izveli operativno taktičku radnju „Raciju“. 

Aktivnost je izvedena na osnovu operativnih i obavještajnih podataka, odnosno policija je došla do saznanja da je više lica u tom ugostiteljskom objektu naoružano, te da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i šenlučenja  - saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, tokom racije pripadnici policije su od tri lica oduzeli tri komada vatrenog oružja – tri pištolja. Oružje je oduzeto od S.S. (32), S.R. (45) i L.J. (27). 

- Prilikom sprovođenja službenih radnji lice S.J. (53), bliski srodnik L.J., je službenicima policije uputio više riječi uvrjedljive i prijeteće sadržine. Prema tom licu su, nakon više upozorenja i naređenja upotrijebljena sredstva prinude - saopštili su iz policije.

Navode da će, svi oduzeti predmeti, kao i pronađene i izuzete čaure sa lica mjesta biće predmet vještačenja. 

- Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se S.S., S.R. i L.J. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja eksplozivnih materija. Osim toga, u toku je kriminalistička obrada više lica. 

Provjerama baze podataka policija je utvrdila da je pištolj, koji je pronađen kod S.S. registrovan na R.P. (39) policijskog službenika, kao privatni posjed. U odnosu na R.P. će biti preduzete dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je oružje došlo u posjed trećeg lica - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:11