/ Стефан Ђукић
26/08/2021 u 12:45 h
Жељка Бојанић, Жана БојанићЖељка Бојанић, Жана Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације на штету полицијских службеника, специјалних тужилаца

На заједничкој конференцији за медије Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва до детаља је представљено како је Баранин Стефан Ђукић планирао убиство специјалног државног тужиоца Миливоја Kатнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића, о чему је портал Дан раније писао.

image
фото: СДТ

Представљени су дјелови пресретнуте комуникације.

image
-фото: СДТ

Kако је наведено, криминална група коју је предводио Ђукић, који важи за сарадника шкаљарскиг клана, осумњичени су планирали да убију Kатнића и Чађеновића, да специјалног тужиоца "ошегају и заливаде". Kако је наведено, суткињи Ускоковић су планирали да поломе кости.

image
фото: СДТ

- Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације то јест убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника, специјалног Тужиоца С.Ч и главног специјалног тужиоца М.К, али и других лица, те да тако дјелују да се припадници те криминалне организације, ослободе било које кривичне одговорности пред судовима Црне Горе кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смјену тужилаца који их оптужују и гоне за кривична дјела.

image
фото: СДТ

Исто тако криминална организација у свом дјеловању планира да носиоцима правосудне функције - судијама нанесе тешке тјелесне повреде, а како би се у будућности на њих утицало да морају доносити ослобађајуће пресуде за све припаднике ове криминалне организације.

image
-фото: СДТ

У ту сврху организатор окривљени Ђ.С је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које према стању ствари треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета, а након смјене тужиоца који су их оптужили за најтежа кривична дјела, те управо је у том дијелу имајући у виду познанства која проистичу из комуникација организатора Ђ.С, јасно уочено да овај осумњичени као и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори, а што је обиљеже и биће кривичног дјела из чл. 401а Кривичног законика Црне Горе- саопштио је специјални тужилац Мирослав Турковић.

image
-фото: СДТ
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:06