VISI SUD/ - DAN / - VISI SUD/ - DAN
29/12/2023 u 18:20 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj Medenica: Ukinut pritvor Bevenji i Vučiniću

Ukupno 14 puta su nadređene instance upozoravale Viši sud u Podgorici na nepravilno postupanje u slučaju odluka o pritvoru u odnosu na okrivljenog Bevenju

Odlukom Apelacionog suda, danas je ukinut pritvor Marjanu Bevenji i Marku Vučiniću, optuženima u predmetu koji se pred Višim sudom u Podgorici vodi protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, njenog sina Miloša i drugih.

Informaciju je za portal Dan potvrdila samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda Marija Raković.

Nedavno je branilac Bevenje, advokat Miroje Jovanović saopštio da su razlozi Višeg suda u Podgorici kojim je pokušavano da se opravda pritvor u dva navrata odbačeni od strane Ustavnog suda, a čak 12 puta odbacio ih je Apelacioni sud.

- Dakle sve zajedno 14 puta su nadređene instance upozoravale Viši sud u Podgorici na nepravilno postupanje u ovom slučaju, naveo je advokat Jovanović.

Bevenja je uhapšen 21. aprila 2022. godine

Apelacioni sud je i ranije ukazivao da razlozi za pritvor nijesu dovoljni i jasni.

Advokat Miloš Vuksanović, koji u postupku zastupa Vojina Perunovića i Marka Vučinića, na jednom od ranjih ročišta je kazao da vijeće koje odlučuje o pritvoru navodi "bizarne razloge" za produženje pritvora.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka LalovićaVasilija PetrovićaBojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke BakočaPetra MilutinovićaIvane KovačevićRadomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. 

Optužnica protiv 15 lica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. Predmet protiv Medenice i drugih spojen je sa postupkom protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 23:51