konatar ziks / - DAN
23/11/2022 u 11:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud provjerava likvidnost jemstva za Lazovićevu slobodu

Specijalno državno tužilaštvo, u istrazi koju vodi protiv Lazovića, ima rok do januara 2023. godine, tačnije krajem tog mjeseca, za podizanje optužnice

Viši sud u Podgorici provjerava likvidnost firmi u djelu  koji se odnosi na davanje garancije za jemstvo Petra Lazovića. Ispituju i  da li u slučaju da odu u stečaj,  mogu da ispune obavezu u djelu jemstva.

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno milionsko jemstvo

Time, kako saznaje portal Dan od advokata Nikole Martinovića, se čeka ponovno izjašnjenje suda, nakon što se odradi dodatna pomenuta provjera. Nakon toga  biće poznato da li će se Lazović braniti sa slobode ili iz pritvora.

Po nalogu SDT-a: Uhapšen Petar Lazović

Podsjećamo, Specijalnom državnom tužilaštvu ranije je proslijeđe  predlog za jemstvo za Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazović Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrijednost 1.139.289 eura i 100.000 eura u gotovini.  Uz to ponuđena je i gotovini na ime jemstva kao garanciju da Lazović neće pobjeći, ukoliko mu se ukine pritvor.

Lazović će se braniti sa slobode: Sud prihvatio milionsko jemstvo

Specijalno državno tužilaštvo, u istrazi koju vodi protiv  Lazovića, ima rok do januara 2023. godine, tačnije krajem tog mjeseca, za podizanje optužnice, o tome je ranije pisao portal Dan.

Rok za podizanje optužnice protiv Lazovića ističe u januaru

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana Višem sudu u Podgorici ponuđeno je jemstvo za osumnjičenog službenika policije Petra Lazovića, potvrđeno je za portal Dan od više izvora bliskih odbrani i Višem sudu.

Advokatica demantuje ministra: Lazović je zadužio pištolj stupanjem u ANB, a ne četiri dana prije hapšenja

Podsjećamo, Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 11:44