/ - - MARIO MILOŠEVIĆ- FOTO: ŽANA BOJANIĆ
20/02/2023 u 13:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mariju Miloševiću: Po izlasku iz sudnice inspektori kontrolisali svjedoka

Sud je za danas planirao da sasluša i tri svjedoka, Anju Mašanović, Draganu Janković I svjedoka- oštećenog Milorada Radulovića

U Podgoričkom Višem sudu i danas je odgođeno suđenje protiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića. Današnje ročište je odgođeno jer je advokatica Bojana Maslovar zatražila dodatno vrijeme kako bi se upoznala sa, kako je navela, obimnim dokaznim materijalom a odnosi se na mjere tajnog nadzora.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Sudija Veljko Radovanović je, nakon vijećanja, odlučio da uvaži zahtjev nove advokatice koja zastupa Marija Miloševića, uz opomenu da je ovo poslednji put da će sud zbog navedenih razloga odlagati suđenje.

Podsjećamo, poslednjih nekoliko ročišta se  u ovom predmetu nije održalo a sudija je i ranije upozorio stranke u postupku na to.

"SKY": Milošević tvrdi da mu smještaju robiju, a VDT da je on sa Kašćelanom dogovarao lažne svjedoke

Sud je za danas planirao da sasluša i tri svjedoka, Anju Mašanović, Draganu Janković I svjedoka- oštećenog Milorada Radulovića.

Međutim, do toga zbog odlaganja postuoka, nije došlo.

Nakon izlaska iz podgoričkog Višeg suda, inspektori u civilu su zaustavili Radulovića i i izvršili njegov pregled. Tom prilikom kod njega nije pronađeno ništa nedozvoljeno i on je neometano nastavio svoje kretanje. Kako nam je nezvanično saopšteno, radi se o rutinskoj kontroli.

"Napraviću ja da je Mario pucao": Preko "SKY"-a dogovarali robiju za Miloševića?

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:13