/ Optuženi Mrvaljević, privatna arhiva
17/03/2023 u 15:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mrvaljeviću za planiranje ubistva Zurovca: Izdvojen iskaz svjedoka saradnika

Kankaraš je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina

U podgoričkom Višem sudu, nastavljeno je suđenje okrivljenom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optužen da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.

Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom je obuhvaćen i Krsto Vujić Slobodan Vico i Jovan Riznić. Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Mrvaljević za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge.

Sudija Nada Rabrenović, koja presjedava ovim postupkom,  pročitala je rješenje Apelacionog suda  kojim je potvrđena odluka Višeg suda da se iz spisa predmeta  izdvoji iskaz svjedoka saradnika Milana Kankaraša. Radi se o iskazu koji je dat pred specijalnim tužilaštvom 24. septembra 2020.

U obrazloženju rješenja, Apelacioni sud navodi da je advokatica Milica Saveljić, branilac Mrvaljevića, predložila da se iz spisa predmeta izdvoji iskaz svjedoka saradnika Kankaraša, kao pravno nevaljan dokaz jer prilikom njegovog saslušanja nisu bili pozvani branioci okrivljenih, osim branioca Žmukić Jovana, koji nije obuhvaćen optužnicom.

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš.

Kankaraš  je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina. On je naveo da je Mrvaljević nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno. Kankaraš je u SDT-u ispričao i da je bio član dvije suprotstavljene kriminalne organizacije. 

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se  nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

-Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 14:01