/ - FOTO ILUSTRACIJA UPRAVA POLICIJE
30/06/2023 u 14:51 h
Žana BoajnićŽana Boajnić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudiće osumnjičenima za krađu kablova

Kablove su zapalili, kako bi iz istih, nakon topljenja plastičnih djelova, dobili bakar. Bakar su prodali na otpadu sekundarnih sirovina za 425, 60 eura navodi su optužnice.

Podgorički Osnovni sud potvrdio je optužnicu protiv B.I., S.A., Z.Š., B.I. i A.K. zbog sumnje da su čime su, kao saizvršioci, izvršili tešku krađu.

Kako je navela optužnicom tužiteljka Ivana Vuksanović,  15. februara 2023.godine, oko 20,00 časova, obijanjem su oduzeli tuđe pokretne stvari, u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 150,00 eura,

- Vozilom su došli do farme koka nosilja vlasništvo „A...“ doo iz N..., nakon čega su fizičkom snagom pokidali i oborili dio žičane ograde, te kroz tako napravljen otvor ušli u dvorište farme. Iz više navrata oduzeli su elektro kablove i ostavljali ih u vozilo koje je bilo parkirano u blizini, na koji način su oduzeli i prisvojili ukupnu količinu od dvije tone elektro kablova, vrijednosti 447,55 eura. Kablove su zapalili, kako bi iz istih, nakon topljenja plastičnih djelova, dobili bakar. Bakar su prodali na otpadu sekundarnih sirovina za 425,60 eura - navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:51