NIKOLA TERZIĆ - DIREKTOR UPRAVE POLICIJE / - NIKOLA TERZIĆ - DIREKTOR UPRAVE POLICIJE
24/07/2023 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Terzić: Prepiske iz Skaj aplikacije bile povod za istragu protiv Veljovića

Naveo je da se svi detalji ne mogu saopštiti javnosti, jer predmet nije zatvoren i nosi oznaku tajnosti

Prepiske iz Skaj aplikacije bile su povod za formiranje predmeta, ali više informacija ne smijem reći jer predmet nosi oznaku tajnosti, kazao je za TVCG vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić. Istakao je da ima informacije da se Nikola Mrkić ne nalazi u Crnoj Gori, ali da smatra da će vrlo brzo biti lišen slobode.

- Želim da pohvalim sve aktivnosti policije. Kao što se već upoznati, aktivnosti Uprave policije su počele u ranim jutarnjim časovima. Lišeno je slobode više lica, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa zloupotrebom službenog položaja. U toku pretresa oduzeto je oružje, skupocjeni nakit i razne slike velikih vrijednosti, a ove i slične aktivnosti će se nastaviti i u budućem periodu, kazao je Terzić.

(VIDEO) Advokat Martinović: Veljović vodio istrage protiv Mrkića, nije mu pomagao

Naveo je da se svi detalji ne mogu saopštiti javnosti, jer predmet nije zatvoren i nosi oznaku tajnosti.

- Nisam siguran da li se krijumčarenje cigareta odnosi na Veselina Veljovića, kazao je Terzić.

Istakao je da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta, ali da zbog oznake tajnosti ne može dati više detalja. 

- Moje informacije su da se Nikola Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore. Već smo razmijenili preko Interpola određena saznanja, sa državom za koju sumnjamo da se nalazi u njoj, i ja sam lično razmišljanja da će vrlo brzo biti lišen slobode ili će se uz konsultacije sa svojim pravnicima sam pojaviti u Crnoj Gori, kazao je Terzić.

Terzić je izjavu advokata Veselina Veljovića da nije povezan sa Mrkićem prokomentarisao da je očekivano da će svaki advokat stati na stranu svog klijenda, i raditi na tome da dokaže njegovu nevinost.

- Ja ću svakako poštovati perzumciju nevinosti, ali naravno znate da i SDT i Uprava policije su ozbiljna organizacija i kad se ide u realizaciju ovakvih predmeta, ulazite u to tek kada imate čvrste dokaze sa kojima raspolažete koji će omogućiti tužiocu da sastavi optužnicu a sudu da donese osuđujuću presudu, kazao je Terzić.

Podsjetimo, Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za zloupotrebe i krijumčarenje, određeno je zadržavanje do 72 sata. Veljović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:28