Posječena stabla / - FOTO: UPRAVA ZA šUME
11/05/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nova zaplijena bespravne građe u Beranama

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da je kasno sinoć u selu Banjevac, udaljenom desetak kilometara od Berana, zahvaljujući OB Berane i UIP otkriven novi lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, na kojima nije bilo šumskog žiga, pločice niti valjane papirologije.

- Službenici Uprave za gazdovanje šumama su izašli na teren, evidentirali i označili bespravno posječena stabla i obavjestili direktora Uprave o ovom događaju. VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima,  Miloš Rajković hitno je reagovao i organizovao čuvanje zaplijenjenog lagera tokom noći i jutra, a trenutno traži i specijalno vozilo kojim će zaplijenjena bespravno posječena građa biti transportovana na sigurnu lokaciju - navodi se u saopštenju.

Za tri godine osmoro osuđenih zbog šumske krađe

Kako dodaju, on je istakao da je ponosan na odlične rezultate koje daju intenzivne kontrole ugroženih terena a posebno je istakao da raspolaže i sa informacijama da nekoliko pilana u Ražanici, opština Berane, aktivno radi preko cijele noći u periodu od 02,00h do 07,00h treću smjenu, zbog čega će biti organizovana kontrola istih i ukoliko bude pronađena nepravilnost kod tih pilana, one će biti zapečaćene i zatvorene.

Tužilaštvo izviđa sјeču šume u NP Durmitor

Na kraju je poručio da će u narednom periodu, svu zaplijenjenu bespravnu građu koju oduzmemo od ljudi koji se bespravno bogate, besplatno podijeliti socijalno ugroženim kategorijama ili uz minimalnu naknadu, u skladu sa zakonskim procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Na području Bjelasice ne jenjava nelegalna sječa: Šumokradice opustošile katune

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 12:07