foto: Žana Bojanić / - FOTO: ŽANA BOJANIć
25/07/2023 u 18:52 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Veljoviću, Nikočeviću i Mrkiću istražni pritvor 30 dana

Policija traga za osumnjičenim Aleksandrom Mrkićem

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša saslušala je osumnjičene Veselina Veljovića, Muja Nikočevića i Nikolu Mrkića nakon čega im je odredila istražni pritvor 30 dana.

Policija traga za osumnjičenim Aleksandrom Mrkićem. 

Veljoviću se na  teret stavlja da je Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

Veljović, Nikočević i Mrkić uhapšeni su juče nakon čega im je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

image

foto: Žana Bojanić

- FOTO: ŽANA BOJANIć

(FOTO/VIDEO) U akciji SPO-a uhapšeni Veselin Veljović i Mujo Nikočević

Kako je juče saopšteno iz Uprave policije, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, sproveli akciju prema licima koja se sumnjiče za vršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčerenje.

(FOTO/VIDEO) U akciji SPO-a uhapšeni Veselin Veljović i Mujo Nikočević

 - Slobode su lišena tri lica, V.V., M.N. i N.M., dok je jedno lice trenutno nedostupno nadležnim organima. Protiv ovih lica Specijalnom državnom tužilaštvu podnesena je krivična prijava. Pretreseno je 11 lokacija širom Crne Gore, a cijelokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije- navodi se u saopštenju.

(VIDEO) Advokat Begović: Nikočević negirao da je koristio SKY, određeno zadržavanje

- Prepiske iz SKY aplikacije bile su povod za formiranje predmeta, ali više informacija ne smijem reći jer predmet nosi oznaku tajnosti- kazao je juče za TVCG vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić.

Istakao je da ima informacije da se Aleksandar Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore, ali da smatra da će vrlo brzo biti lišen slobode

- Želim da pohvalim sve aktivnosti policije. Kao što se već upoznati, aktivnosti Uprave policije su počele u ranim jutarnjim časovima. Lišeno je slobode više lica, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa zloupotrebom službenog položaja. U toku pretresa oduzeto je oružje, skupocjeni nakit i razne slike velikih vrijednosti, a ove i slične aktivnosti će se nastaviti i u budućem periodu- kazao je Terzić.

(VIDEO) Advokat Jaredić: Mrkiću određeno zadržavanje do 72 sata, negirao izvršenje krivičnog djela

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je juče da se uhapšeni Veselin Veljović sumnjiči da je Aleksandru Mrkiću, za kojim policija traga, odavao informacije vezano za šverc cigareta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:20