/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
14/04/2023 u 20:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božoviću određen pritvor zbog uticaja na svjedoke i opasnosti od bjekstva

Njegov advokat Miroje Jovanović smatra da je hapšenje politički motivisano

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović  odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću.

- On se tereti za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije - članstvo i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a pritvor mu je određen zbog uticaja na svjedoke i opasnosti od bjekstva-  saopštila je za portal Dan savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Marija Raković.

Božović je uhapšen juče, a sinoć je negirao sve navode tužilaštva. Njegov advokat Miroje Jovanović smatra da je hapšenje politički motivisano.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je juče da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opštine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. Lice lišeno slobode će biti sprovedeno državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 05:41