/ - DJORDJE CMILJANIC
08/02/2024 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila dokument Komisije koji sadrži dopunu izvještaja povodom ubistva Duška Jovanovića

Date su i opšte preporuke nadležnim organima u cilju poboljšanja djelotvornosti istraga i izbjegavanja nekažnjivosti za napade na novinare, kao i u cilju vrednovanja učinka tužilaca i policajaca u istragama napada na novinare prilikom napredovanja u službi

Vlada Crne Gore je na danas održanoj 15. sjednici. kojom je predsjedavao premije Milojko Spajić, usvojila Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija za period od 23. juna do 30. novembra 2023. godine.

Odluke Vlade Crne Gore sa 15. sjednice

Time je obuhvaćena i dopuna izvještaja povodom ubistva Duška Jovanovića. glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan. 

- Šestim po redu Izvještajem obuhvaćeni su sljedeći izvještaji i dopune izvještaja: izvještaj povodom slučaja napada na glavnog urednika ND Vijesti Mihaila Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića 2009. godine, dopuna izvještaja povodom ubistva Duška Jovanovića -   glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan, izvještaj o napadu na novinarku Vijesti Jadranku Ćetković 19. 4. 2022. god, izvještaj o napadu na Jadranku Ćetković 17. 6. 2022. god, dopuna izvještaja povodom prijetnji izvršnoj direktorici TV Vijesti Marijani Kadić Bojanić 2015. godine, izvještaj o slučaju napada na novinare Jelenu Jovanović i Vuka Lajovića – prijetnje iz 2015. godine, dopuna izvještaja o slučaju novinara Pavlović Obrada iz 2016. godine i dopuna izvještaja o slučaju napada na imovinu novinarke Zorice Bulatović iz 2015. godine - saopšteno je iz Vlade.

Date su i opšte preporuke nadležnim organima u cilju poboljšanja djelotvornosti istraga i izbjegavanja nekažnjivosti za napade na novinare, kao i u cilju vrednovanja učinka tužilaca i policajaca u istragama napada na novinare prilikom napredovanja u službi.

Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova da predmetni Izvještaj dostavi Vrhovnom državnom tužilaštvu i Upravi policije na upoznavanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:06