ADŽIĆ POKAZUJE FOTOGRAFIJU ERIĆA / FOTO: Ž.B.
20/03/2024 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vladimira Erića, osumnjičenog u aferi "Tunel", danas izručuju Crnoj Gori

Državljanin Srbije Vladimir Erić, jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, danas će biti izručen Crnoj Gori. On je uhapšen 14. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu, a Švedska je kasnije odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori.

Tek nedavno, pola godine nakon otkrivanja tunela, Viši sud u Podgorici završio je popis nestalih stvari, koji je dostavljen Osnovnom držanom tužilaštu u Podgorici. Iz tog tužilaštva su saopštili da detalje istrage ne mogu objelodaniti, pa nijesu odgovorili na naša pitanja da li su identifikovani nalogodavci i da li se nazire motiv prokopavanja prolaza do depoa.

– Pomenuti predmet je u postupku istrage. Postupajući tužilac preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja odlučnih činjenica. Radi zaštite interesa postupka, zasad ne možemo saopštiti više informacija – kazao je za "Dan" rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Predat spisak ODT-u: Iz depoa Višeg suda najviše nedostaje oružja, ukradena droga i drugi dokazi

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaviještena o odluci u ovom predmetu.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Zbog kopanja tunela do Višeg suda, na potjernici su i dalje osumnjičeni Veljko MarkovićMilan Marković Dejan Jovanović iz Loznice. Na spisku osumnjičenih su i Katarina BaćovićMarjan Vuljaj, Ivica Piperović Nikola Milačić. Oni su tokom istrage uhapšeni, ali im je Vrhovni sud nedavno ukinuo pritvor.

Tokom popisa je utvrđeno da su iz dokaza nestali telefoni, oružje i manja količina narkotika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:38