/ - FOTO: ZAGREBACKA-POLICIJA.GOV.HR
02/03/2023 u 13:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zagreb: Uhapšen crnogorski državljanin zbog 250 kilograma marihuane

Vozače je uhapšen i priveden u službene prostorije policije na dalje kriminalističko istraživanje

Zagrebačka policija je kod naplatnih kućica Lučko imala redovnu kontrolu saobraćaja, ali i preventivno postupanje. Policajci su  zaustavili 23-godišnjeg državljanin Crne Gore sa više od 250 kilograma marihuane u vozilu.

Tako su u sklopu svoje akcije zaustavili automobil marke "opel vivaro", prenose Nezavisne.

Policajci su u vozilu uočili veću količinu vreća ispunjenih sa marihuanom, a bile su sakrivene na zadnjem sjedištu kombija. Vozače je uhapšen i priveden u službene prostorije policije na dalje kriminalističko istraživanje.

- Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio navedeno na način da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga na za sada neutvrđen način, a radi dalje preprodaje, nabavio veće količine konoplje tipa droga koju je potom sakrio u kombi vozilu marke Opel Vivaro vlasništvo trgovačkog društva iz Dubrovnika, a kojim se koristi- izvijestila je policija.

Obavljenom pretragom kombi vozila pronađeno je 250.2 kilograma marihuane pakovane u 200 plastičnih paketa. Tokom kriminalističkog istraživanja oduzet određeni novčani iznos za koji postoji sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan zatvorskom policajcu dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu, prenosi "Jutarnji list".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:51