Твитер: Табаш и Кељеменди / - Твитер-Рашко Коњевић
27/04/2021 u 11:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Фотографија са Кељмендијем настала у просторијама полиције

Очигледно да је фотографија, иако доступна дуги низ година, пласирана након што је Табаш распоређен на радно мјесто начелника са циљем његове личне и професионалне дискредитације, реаговали су из УП
Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе саслушао је јуче министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, а тема је била безбједносна ситуација у Црној Гори.
Током контролног саслушања министра посебну пажњу је изазвала фотографија коју је показао члан одбора Рашко Коњевић. Како је казао, на тој фотографији су косовски нарко-бос Насер Кељменди и нови начелник ЦБ Бар Веселин Табаш.
– Поред Насера Кељмендија на фотографији је нови начелник ЦБ Бар Веселин Табаш. Мислим да треба да испитате ове наводе и релације. Не криминализујем било кога. Треба провјерити до краја релације између њих двојице – навео је Коњевић.
Из Управе полиције су реаговали наводећи да је Табаш је кроз свој радн исказао висок степен професионализма уз запажене резултате рада.
– Наведена фотографија настала је током 2010/2011. године у просторијама ОБ Улцињ, прецизније у просторијама које се користе за препознавање лица, приликом предузимања службених мјера и радњи у односу на Насера Кељмендија и чланове његове уже породице. Прецизније, фотографија је настала за вријеме док су се у тој просторији налазили и други службеници ЦБ Бар и ОБ Улцињ, који су такође учестовали у спровођењу службених мјера и радњи у конкрентом случају, па би само по себи било апсурдно да спорна фотографија представља одраз било какаве повезаности која би могла довести у питање професионално и на закону засновано поступање службеника Управе полиције. Током 2014. године, након што је фотографија постала доступна другим лицима у оквиру УП, тадашњи менаџмент УП је предузео активности на утврђивању свих чињеница и околности које се односе на постојање потенцијалне повезаности службеника Табаша и Кељмендија. Утврђено је да фотографија не представља одраз било какве приватне или друге интересне повезаности службеника Табаша са Кељмендијем. Очигледно да је фотографија, иако доступна дуги низ година, пласирана након што је Табаш распоређен на радно мјесто начелника са циљем његове личне и професионалне дискредитације, а уједно и ради нарушавања интегритета Управе полиције – реаговали су из УП.

Саслушаће Абазовића и Брђанина
Одбор је усвојио иницијативу за саслушање Дритана Абазовић због навода да постоји спрега између криминала, представника судства, дијела Упрве полиције и тужилаштва. Иницијатор тог саслушања је Владан Раичевић.

Како је саопштио предсједник одбора Милан Кнежевић, саслушање ће се одности и на наводе да је судија за истрагу подгоричког Вишег суда Мирослав Башовић повезан са организованим криминалним кланом из Котора. Такође, одбор ће опет саслушати и министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и в.д. директора Управе полиције Зорана Брђанина у вези са распоређивањем полицајаца на вршење службених дужности у организационе јединице у другим општинама на дан парламентарних избора 30. августа 2020.


Након тога је реаговао и Коњевић објавом на твитер профилу.
– Ево смо сазнали да се препознавање врши у сједећем положају на двосједу са руксацима преко рамена, уз осмијех. Дјелује баш као спровођење службене радње. Може неко помислити да су требали да стоје у врсти са бројевима у рукама. Осмијеси на слици изгледа да варају – навео је Коњевић.
Он је на јучерашњој сједници Одбора за безбједност питао министра Секуловића и да ли Управа полиције располаже оперативним подацима да судија Мирослав Башовић ради за неки од криминалних кланова.
– Не могу да кажем да неко ради за мафиjу. Што се тиче питања коjе се односи на судиjу Башовића, немамо сазнања, али ниjе добро да постоjе двиjе различите одлуке и да се тако руши углед судства – одговорио је Секуловић.
Члан одбора Предраг Бошковић, један од иницијатора саслушања, питао је министра како је кћерка премијера Здравка Кривокапића штићена личност.
– Дотична госпођа живи у Београду, а дат јој је статус штићене личности. Када је та одлука донесена? Јекнић је службеник УП, а возило је из протокола Владе.Ни по једном докумнету службеник УП не може да вози владино возило. Да ли је имао путни налог? Имам информацију да није. Да ли је дотична госпођа имала дозволу за кретање? Ако није, тиме је кршила и здравствене мјере – навео је Бошковић.
Секуловић је одговорио да у аутомобилу није била само једна штићена личност.
– Лично мислим да је дошло до повреде протокола, до заустављања возила. Људи су окружили возило, које је било у покрету кад су људи сјели на њега. Током окупљања полиција је била екстратолерантна. Одлучили смо се за пријаве, а не за употребу силе – рекао је Секуловић.
Он је саопштио да су безбједносну ситуацију након избора 30. августа прошле године карактерисале појачане тензије као резултат политичког дјеловања, али да је безбједносна ситуација у цјелости стабилна и да се одвија у уобичајеним условима, мада је и компликована.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:11