Фото: МУП Србије / - Фото: МУП Србије
12/05/2021 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Фото) Свједок проговорио о "тајној соби" Беливука: Просторија у којој су мучили жртве налази се испод земље

До тајне собе у кући у Ритопеку долази се преко гараже, а отвор до ње налази се у дну собе, сакривен монтажним зидом и у њу се улазило чучећи или пузећи

Члан криминалног клана Вељка Беливука, званог Веља Невоља, постао је свједок сарадник у случају који се води против њега и припадника групе. Беливук је означен као особа блиска кавачком клану. Према наводима истраге,он је био главни у организацији монструозних убистава за рачун кавчана. 

Свједок је полицији открио, како пише Блиц.рс, гдје се налази тајна соба у викендици у Ритопеку у којој су свирепо убијане жртве кланова, а њихова тијела потом мљевена у индустријској машини за мљевење меса, и у ком је чуван и огроман арсенал оружја.Свједок сарадник испричао је апсолутно све што зна о дјелима Беливукове групе.

Полиција је кућу страве у Ритопеку у којој су, како се сумњало од почетка истраге, жртве мучене и убијане, детаљно претресла и форензички обрадила одмах након хапшења припадника групе Веље Невоље. У кући су тада пронађени бројни материјални докази. 

Свједок је полицајцима објаснио гдје се крије зазидана просторија у којој се налазе докази који би Беливука, његовог најближег сарадника Марка Миљковића  и остале ухапшене припаднике клана, могли да доведу до дугогодишље затворске казне.

До тајне собе преко гараже

До тајне собе у кући у Ритопеку долази се преко гараже, а отвор до ње налази се у дну собе, сакривен монтажним зидом и у њу се улазило чучећи или пузећи. Просторија у којој су мучили и убијали жртве налази се испод земље, самим тим су и звукови из ње били прикривени и нису се чули на улици.

У овој просторији полиција је пронашла индустријску машину за мљевење меса, а након што су урађене прве анализе утврђено је да у њој постоје ДНК трагови најмање четири особе.

Свједок сарадник је открио да је клан у тој соби мучио, тукао и убијао жртве, а потом њихова тијела комадао и мљео у машини за месо. Поједини припадници клана имали су задатак да кесе са остацима  однесу до Дунава, који протиче крај Беливукове куће страве, и баце их у воду.

Какав се ужас догађао у тајној соби откривају и трагови крви по свим зидовима у просторији. Према незваничним информацијама, полиција сада основано сумња да је најмање пет особа убијено управо у овој кући.

Беливук и Миљковић су у тајној соби скривали и огроман арсенал оружја који је шокирао и полицајце и оперативце који мјесецима раде на овом случају. Оружјем које је пронађено готово да може да буде опремљена војна јединица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:48