URA traži proširenje dnevnog reda Skupštine / - URA
26/11/2023 u 12:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA traži proširenje dnevnog reda Skupštine za zakone o PIO i Alimentacionom fondu

URA očekuje da svi poslanici Skupštine podrže izmjene zakona o PIO i Alimemtacionom fondu, jer je osnovni cilj predloženih izmjena pomoć građanima i djeci u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju

Poslanici Građanskog pokreta URA su za sjutrašnju sjednicu Skupštine Crne Gore tražili proširenje dnevnog reda kako bi mogle biti usvojene izmjene zakona o PIO i Alimentacionom fondu.

- Podsjećamo da je URA izmjenama Zakona o PIO predložila povoljnije uslove za odlazak u starosnu penziju sa 64 godine starosti i 15 godina radnog staža. Na taj način bi bila prihvaćene inicijative Sindikata, udruženja penzionera i dijela NVO sektora kojima bi i muškarci i žene stekli uslov za penziju sa 64 godine, nakon čega bi sami odlučili da li žele otići u penziju ili nastaviti sa radom - saopštili su iz GP URA.

Takođe, naveli su da bi se predloženim izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece odblokirao Alimentacioni fond i na taj način bi pomogli djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaću redovovno alimentaciju. Takodje, namjera je i da se pomogne samohranim roditeljima u Crnoj Gori.

- URA očekuje da svi poslanici Skupštine podrže izmjene zakona o PIO i Alimemtacionom fondu, jer je osnovni cilj predloženih izmjena pomoć građanima i djeci u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:04