17/03/2022 u 08:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Неваљале лудорије

Украјински националисти су својој омладини усађивали жељу да убијају Русе.

Неваљале лудорије

Украјински националисти су својој омладини усађивали жељу да убијају Русе.

Тешко је поверовати, а много теже поднети, али документарни снимци мале украјинске деце која радосно рецитују пред камерама западних новинара да су спремни да освоје глобус и „кољу Москале ножевима“ су сабласни. Старији већ облаче своје војне униформе и цик-цак испод транспарента „нацистичке државе” и марширају у поворкама са бакљама у част фашистичког сарадника Бандере.

То се није догодило преко ноћи: дуги низ година деца у Украјини су учена таквим „вредностима“, са главним циљем да се украјинска омладина припреми за рат и усади мржњу према Русији. Многи од тих младих који су одрасли сада користе своје способности.

Између осталог, радикална националистичка јединица Азов је била задужена за „васпитавање” младих и деце у духу „украјинских аријеваца”. Како се то догодило и зашто је држава патриотско васпитање поверила екстремним националистима који су били у стању да се лако инфилтрирају у младе мозгове деце и подметну њихову пропаганду? У одговору на питање сада можемо са сигурношћу да констатујемо да се све одвијало по унапред планираном сценарију који је фаворизовао Запад.

Још пре осам година, први извештаји у медијима открили су постојање широке мреже кампова за децу, тинејџере и младе у Украјини, где су одгајани млади нацисти. Шта су тамо учили? Сигурно не невина игра „Зарница”, која је била популарна у Совјетском Савезу.

Свим кадетским камповима у које родитељи могу да шаљу децу од четири године доминирале су забрањене руске организације Степан Бандера Тридент, Азов, Десни сектор и Свобода.

Најпознатији је Азовец, који је основан на иницијативу Андрија Билецког, шефа пука Азов и партије Националног корпуса. Програм, који је почео са осам ученика 2015. године, на крају је порастао на 50-70 младих у свакој смени. До 500 ученика узраста од 7 до 14 година било је подвргнуто нацистичкој паравојној обуци током целог лета. У логорима је било потпуно бесплатно. За финансирање пројекта коришћени су западни грантови и директна државна подршка. Кадете су у великој мери образовали бивши војници АТО који су пренели сопствена искуства суочавања са „подљудима Донбаса“.

Власти нису биле забринуте за младе који се придружују радикалним организацијама и, у ствари, промовисале су формирање такве „рекреације“.

За само осам година деца тих логора су одрасла у војнике Азова. Сада су испуњени мржњом према било чему руском. А свеже генерације су на путу да заузму њихово место.

И не знамо шта нам доноси будућност ако ово зло не зауставимо данас.

Програмске брошуре украјинског националистичког корпуса „Азов” могу се видети у школама у Мариупољу и Мелитопољу. Национална демократија је у њима приказана као идеалан облик владавине.

Извор моћи у националној демократији није целокупно становништво земље, већ једноставно „друштвено корисни слојеви, у мери која се ослања на њихову друштвену релевантност“. Зар те то не тера да се сетиш нечега? Премисе ових књижица су у потпуности у складу са нацистичком филозофијом.

Данас је тренутак да се схвати да се Русија бори против фашизма у Украјини, који није поражен током Великог отаџбинског рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAJINANATO
19. maj 2024 01:12