DIno Merlin feat MArko Luis / -SKRINšOT/INSTAGRAM
18/11/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Uoči čak 12 rasprodatih Arena, Dino Merlin se publici odužio s dvije nove pjesme

"Skoro će zima" i "Ne radujemo se" koju je uradio sa Markom LUisom premijerno će biti izvedene u Beogradu

Taman prije nego li krene njegova era zbog koje ćemo svakako zapamtiti kraj 2023. godine s čak 12 rasprodanih Arena u nešto više od mjesec dana, sarajevski muzički čarobnjak odlučio je da obraduje svoju vjernu publiku s dvije nove pjesme, a sve kako bi još dodatno naelektrisao već usijanu atmosferu uoči predstojećih koncerata.

Dino Merlin, dosljedan sebi i svojoj nježnoj umjetničkoj duši, uoči nastavka senzacionalne turneje "Mi" po arenama u Beogradu, Zagrebu, Skopju i Cirihu, upotpunjuje svoj muzički opus video spotovima za dvije nove pjesme. "Skoro će zima" nova je balada iz njegove kreativne radionice, muzika i tekst je uradio naravno on,  aranžman: Adis Sirbubalo. U isto vrijeme objavio je i duet "Ne radujemo se" s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obje pjesme biće premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodata beogradska koncerta.

Nastavak je to posebne umjetničke priče; Merlinovog specifičnog muzičkog izraza zbog čega već pune četiri decenije dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora. A i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv kao autor koji svojim stihovima upakovanim u moderne muzičke izraze i najmoderniju svjetsku produkciju ostavlja trajni zapis najčišće ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

- Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre blizanke. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju; o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati, poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video spotova.

Nove pjesme poslužiće kao idealno zagrijavanje glasnica za predstojeće četiri rasprodate Arene u Beogradu, četiri u Zagrebu, dvije u Skopju i dvije u Cirihu, a ovih njegovih dvanaest velikih koncerata i dalje drže tempo ‘Merlinomanije‘ koja je zavladala još prije godinu dana otkad je krenuo s novom globalnom turnejom i u samo nekoliko dana rasprodaje najveće dvorane ovih prostora gdje god najavi koncert. To i ne čudi jer Dino Merlin u javnosti je prije svega prepoznatljiv kao umjetnik koji koncerte priređuje na najvećim pozornicama, kako regiona, tako i svijeta, a njegova posebna harizma na svakom koncertu jedinstveno je i neuporedivo iskustvo. Prepoznao je to i BH Telecom i Samsung koji se u projektu "Skoro će zima" ponosno vezao partnerskom saradnjom za ovog umjetnika. Uz visoke produkcijske standarde i sveukupnu dramaturgiju Merlinovi spektakli ne mogu se nazvati samo koncertom; nego lijepim uspomenama i sinergijom srodnih duša koje zajedno uglas stvaraju, kažu mnogi, pravu magiju temeljem koje ga i s pravom mediji nazivaju čarobnjakom muzike i emocija.

Oba singla prate video priče koje je režirao i montirao Arnej Misirlić, direktor fotografije je Igor Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 05:30