Завршни скуп у Херцег Новом / Коалиција за Будућност ХН
07/05/2021 u 14:28 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић и Мандић на завршном скупу: Бајрак отпора у Херцег Новом ДПС и Ђукановић никад нису могли да скину

Ми вас никада нијесмо издали, поручују лидери ДФ-а

Херцег Нови je свих година таме и окупације био симбол отпора, чији барјак ДПС и Мило Ђукановић никада нису могли скинути са ваших светих зидина, казао је један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић на завршној конвенцији коалиције "За будућност Боке и Херцег Новог".

- Уздигнута чела, гледајући вас у очи, заједно са лидерима ДФ и наше коалиције могу да вам поручим да Херцег Нови нераскидиво стоји уз идеологију, изворни програм и наше људске принципе, којих се нисмо одрекли ни у тренуцима када је било најтеже. Ми нисмо никад издали, ми смо све вријеме знали и ко смо и шта смо, да смо Срби, да идемо у Српску православну цркву, да је наш патријарх Порфирије, да говоримо српским језиком и да не постоји та фотеља и привилегија због које бисмо издали гробове наших предака и уништили будућност наше дјеце- поручио је Kнежевић.

Његов колега Андрија Мандић казао је да је Херцег Нови српски град.

- Херцег Нови је град у коме су отпочеле литије, на приморју, у Зеленици, ако је Херцег Нови утемељен у вјери, онда је природно да Херцег Нови одабере такве представнике- да изаберу Ивана Отовића и његов тим из коалиције,,За будућност Херцег Новог и Боке'' зато што је она урадила највише на привлачењу туриста, а овај град живи од туризма. Наша делегација је била у Београду, Новом Саду, Милан Kнежевић и људи из коалиције су разговарали са пријатељима из Москве и добили чврста увјеравања да ће урадити оно што је у њиховој моћи да добијемо редовне летове, да се људи врате у Херцег Нови, да имамо пуне плаже и хотеле. Наставићемо и наредних дана да радимо како би овђе нормално профункционисао живот- поручио је Мандић.

Он је казао да ће извршити притисак на полицију Црне Горе да се зауставе,,оне колоне које имају за крајњи циљ да униште туризам ове године у Црној Гори''.

- Влада је дужна да обезбиједи да нема никавих протеста на приморју, јер овђе треба да се зарађује, да се запосле наша ђеца, да се обезбиједе плате и то можемо да урадимо и одговорност је на влади да то омогући'', рекао је Мандић.

Носилац листе коалиције "За будућност Херцег Новог и Боке'' Иван Отовић казао је да ова коалиција,,не обећава, него ради''.

-Претходних дана смо показали да наш рад даје резултате, разговарали смо са челним људима туристичких организација Београда и Западне Србије, добили увјеравања да ће туристи из тога дијела Србије, као и из Републике Српске доћи у Херцег Нови- рекао је Отовић.

Он је поручио да је ова коалиција поносна на наше историјско наслеђе и због тога што смо дио јединственог српског народа, да причамо српски језик у српском Херцег Новом.

-То не значи да не желимо сарадњу са другима, него да не дамо на себе- казао је Отовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:23