Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
05/10/2023 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Direktive primati od građana, a ne od Zorana Lazovića

Kako je kazao, Zoran Lazović je ustanovio da je najbitnije da se vlada formira što prije, a dodao je da su se nakon toga ubrzale aktivnosti

Premijer Dritan Abazović ocijenio je da su se aktivnosti oko formiranja Vlade ubrzale, nekon što je bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović ocijenio da je najbitnije da se ona formira, te poručio da bi direktive oko tog pitanja trebalo primati od građana, a ne od njega.

Abazović je naglasio da Crnoj Gori treba vlada koja može da dovede do reformi u sudstvu.

- To je bila politička retorika svih ili ogromne većine političkih subjekata.  Ako neko želi da formira vladu da se zaduži milijardu i prodao EPCG i da bi se zadužila milijardu, mi u tome učestvovati nećemo. Nadamo se da će direktive primati od strane građana, a ne od strane Zorana Lazovića - rekao je Abazović.

Svi koji su počeli da odgovaraju pred zakonom, tvrde da su žrtva političkog progona, poručio je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja u vezi bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

- Nema više političke zaštite. Ruka pravde će stići sve. Formira se neka vlada koja će vratiti političku volju koja je bila prije 30. avgusta. Mi ćemo se boriti da se ta volja ne vrati. Mi iz opozicije smo spremni, pa kom opanci, kom obojci - naglasio je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Beranama.

(VIDEO) Abazović: Od danas država zvanično objavljuje rat šumarskoj mafiji, podnijete brojne krivične prijave

Kako je kazao, Zoran Lazović je ustanovio da je najbitnije da se vlada formira što prije, a dodao je da su se nakon toga ubrzale aktivnosti.

- Neki ljudi su skočili da usliše njegovu želju. Ako građani misle da je to dobro, srećno bilo. Torta u zamrzivaču, ali može da se odmrzne i preda na najbolji mogući način - dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:01