/ - FOTO: VLADA CG
03/04/2023 u 18:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović -Tajani: Odnosi dvije države isprepletene neraskidivim vezama prijateljstva

Abazović i Tajani su razgovarali o snažnijem povezivanju, prvenstveno kroz otvaranje trajektne linije između Bara i Barija, kao i Ankone

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Italije Antoniom Tajanijem na marginama sastanka ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana u Rimu.

Tokom susreta sa Tajanijem, premijer Abazović je istakao da su odnosi dvije države isprepletene neraskidivim istorijskim, kulturnim i savezničkim vezama koje karakterišu prijateljstvo Crne Gore i Italije.

U tom smislu, Abazović i Tajani su razgovarali o snažnijem povezivanju, prvenstveno kroz otvaranje trajektne linije između Bara i Barija, kao i Ankone. 

Razgovarajući o posljedicama invazije Ruske Federacije na Ukrajinu i uticaja rata na energetsku krizu, Abazović i Tajani su razmotrili mogućnost dodatnog energetskog povezivanja Crne Gore i Italije.

Zajednički je konstatovano da bi tokom posjete potpredsjednika Vlada Tajanija Crnoj Gori, moglo doći i do organizovanja poslovnog foruma, kako bi se italijanskim privrednicima predstavile mogućnosti investiranja u Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:26