Abazović na kongresu Zelenih u Lionu / screenshot Facebook
03/02/2024 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: URA na kongresu Zelenih podržala glavne kandidate za vodeće pozicije u EK

Glasali smo za njemačku kandidatkinju Teri Reintke i za predstavnika Francuske Basa Eickhouta. Njihov rezultat od posebnog je značaja za Crnu Goru, jer se radi o velikim podržavaocima politike proširenja, kazao je Abazović

Ponosan sam što sam ova dva dana predvodio crnogorsku delegaciju na kongresu Zelenih Evrope i što je URA svojim glasovima podržala glavne kandidate Zelenih za vodeće pozicije u Evropskoj komisiji koja će se formirati nakon izbora u junu, kazao je Dritan Abazović, predsjednik GP URA, koji boravi u francuskom gradu Lionu gdje se održava kongres Zelenih.

- Glasali smo za njemačku kandidatkinju Teri Reintke i za predstavnika Francuske Basa Eickhouta. Njihov rezultat od posebnog je značaja za Crnu Goru, jer se radi o velikim podržavaocima politike proširenja, čime će nam biti od velike pomoći u ostvarenju najvećeg spoljnopolitičkog cilja - članstva u EU - kazao je Abazović.

On se zahvalio svim našim međunarodnim partnerima na podršci i respektu koji pokazuju prema našoj stranci, ali i prema našoj državi.

- Danas u Lionu je zaista to bilo fantastično. Hvala i timu, potpredsjednici Mileni Vuković, generalnom sekretaru Mileti Radovaniću, zamjeniku gradonačelnice Podgorice Luki Rakčeviću i članici predsjedništva Milijani Jelušić na sjajno odrađenom poslu. Dobar glas se nadaleko čuje! Može Crna Gora - kazao je bivši premijer.

On je danas objavio na društvenoj mreži ovacije koje su mu upućene na kongresu u Lionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:53