/ - MUP
09/10/2022 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Borba protiv kriminala i korupcije biće pohvaljena u izvještaju EK

Aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova u pogledu borbe protiv kriminala i korupcije, kako je rekao, pokazuju opredijeljenost evropskom putu

Borba protiv kriminala i korupcije zasigurno će biti pohvaljena u Godišnjem izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru, koji će biti objavljen tokom naredne sedmice, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova u pogledu borbe protiv kriminala i korupcije, kako je rekao, pokazuju opredijeljenost evropskom putu.

- U proteklih pola godine MUP je u saradnji sa institucijama u zemlji i inostranstvu sproveo više akcija sa ciljem razbijanja najozbiljnijih organizovanih kriminalnih grupa. Međuinstitucionalna saradnja dala je dobre rezultate, a prepoznati smo i kao pouzdan partner međunarodnim policijskim organizacijama- kazao je on.

Započeli su, kako kaže, reformu bezbjednosnog sektora. 

- Pozitivna ocjena EK daje vjetar u leđa našim naporima da Crnu Goru učinimo bezbjednom.Beskompromisnu borbu protiv svih oblika kriminala i korupcije nastavljamo još jače i odlučnije- poručio je Adžić.

Propuštena godina u EU integracijama: Negativne ocjene za reformu pravosuđa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:56