Filip Adžić / - FOTO: MUP
23/03/2023 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Crna Gora postaje država u kojoj je zakon jednak za sve

Adžić je poručio da će Crna Gora uložiti dodatne napore u cilju usklađivanja vizne politike u skladu sa onim što su standardi i očekivanja EU

Crna Gora polako, ali sigurno postaje država u kojoj je zakon jednak za sve, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić se danas u Briselu sastao sa komesarkom Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove, Ilvom Johanson.

Iz MUP-a su rekli da je Adžić informisao Johanson o najnovijim aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, koje su rezultat intenzivne saradnje sa EUROPOL-om.

- Tom prilikom ministar je naglasio da Crna Gora polako, ali sigurno postaje država u kojoj je zakon jednak za sve, kao i da država neće tolerisati kriminal kako unutar, tako i van institucija, kaže se u saopštenju.

Adžić je poručio da će Crna Gora uložiti dodatne napore u cilju usklađivanja vizne politike u skladu sa onim što su standardi i očekivanja EU.

Johanson je istakla da su nadležni organi pokazali odlučnost.

Ona je, kako se navodi, čestitala Adžiću i Vladi na najnovijim akcijama, ali i sveukupnim aktivnostima koje nedvosmisleno pokazuju jasnu namjeru da država stane na kraj organizovanom kriminalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:29