Aleksa Bečić / gov.me
03/01/2024 u 13:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Prijestonica od davnina bila svetionik mudrosti, hrabrosti i slobodarskog duha

Naša obaveza je da njegujemo te vrijednosti i prenosimo ih na buduće generacije, gradeći tako budućnost koja će biti jednako svijetla kao i naša prošlost, kazao je potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je 4. januar, Dan osnivanja Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović, odbornicama i odbornicima, kao i svim građankama i građanima Cetinja.

- Ovaj dan nas podsjeća na našu zajedničku istoriju, naše korijene i nasljeđe naših predaka, čije mudre odluke su postavile temelje za našu svjetovnu sadašnjost. Danas, kao potomci tih velikana, naša je dužnost da nastavimo sa izgradnjom i jačanjem temelja našeg društva, da radimo na unapređenju ekonomije, kulture i turizma Prijestonice, te da sa ponosom prenosimo i čuvamo naše kulturno bogatstvo.

Inspirisani djelima i riječima Petra II Petrovića Njegoša, nastavljamo sa izgradnjom Prijestonice i Crne Gore kao mjesta koje slavi svoju bogatu istoriju, ali se istovremeno oslanja na svoju svijetlu budućnost - kazao je Bečić.

Ističe da u duhu zajedništva i poštovanja prema našoj bogatoj istoriji, žele naglasiti značaj očuvanja tradicije i identiteta Prijestonice koja je od davnina bila svetionik mudrosti, hrabrosti i slobodarskog duha.

- Naša obaveza je da njegujemo te vrijednosti i prenosimo ih na buduće generacije, gradeći tako budućnost koja će biti jednako svijetla kao i naša prošlost.

Naša Prijestonica, sa svojim kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao što su brojni spomenici, muzeji i galerije, treba da bude mjesto gdje se prošlost susreće sa sadašnjošću, gdje se uči, poštuje, i gdje se razvija osjećaj pripadnosti i ponosa - naveo je Bečić.

Naglasio je da je ovaj dan takođe prilika da se zahvalimo svima koji su doprinijeli razvoju Prijestonice, od lokalnih zvaničnika, preko obrazovnih i kulturnih radnika, do običnih građana čija svakodnevna posvećenost i trud čine Cetinje boljim mjestom za život.

- Njihova inovativnost i naporni rad su ključni za naš zajednički uspjeh. Neka Dan osnivanja Prijestonice bude podsjetnik na to koliko je važno raditi zajedno, težiti ka boljem i prosperitetnijem društvu, i nikada ne zaboraviti naše korijene i temelje na kojima je naša država izgrađena - navodi Bečić u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:16