FOTO: Vlada Crne Gore
26/12/2023 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić ukazao na čvrstu privrženost zapadnom putu naše zemlje

Tu istorijsku šansu ova generacija političara neće propustiti što pokazuju izuzetni rezultati i brojni riješeni višegodišnji problemi u svega dva mjeseca mandata nove vlasti, istakao je on

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore sastao se sa Muhamedom Huseinom Latifom, potpredsjednikom Republike Maldivi.

Na samom početku, sagovornici su izrazili zadovoljstvo uslijed ponovnog susreta i, ponovili  želju da doprinesu osnaživanju prijateljskih i ekonomskih veza što je obojici bio cilj još dok su bili parlamentarci.

-Naš prvi zajednički sastanak bio je 2021. godine, zajedno sa još 40-ak prijatelja parlamentaraca iz 40-ak zemalja  koje sam ugostio, obavljajući funkciju predsjednika Skupštine, i tada smo razgovarali o sličnostima naše dvije zemlje baš kao što razgovaramo i danas, ističujući turizam kao značajnu stratešku granu, a godine koje su pred nama su pravo vrijeme za unapređenje naše saradnje-kazao je zamjenik premijera.

Potpredsjednik Vlade je ukazao na čvrstu privrženost zapadnom putu naše zemlje, kredibilnom članstvu u NATO-u, i jasno opredeljenju da postane 28. članica Evropske unije.

-Tu istorijsku šansu ova generacija političara neće propustiti što pokazuju  izuzetni rezultati i brojni riješeni višegodišnji problemi u svega dva mjeseca mandata nove vlasti- istakao je potpredsjednik Vlade.

-Upoznat sam sa političkom situacijom u Crnoj Gori i ono što mogu da zaključim bez dileme jeste da ste upravo Vi, kolega Bečiću, svojom politikom i činjenjem stvarate mnogo novih prijatelja Crnoj Gori - kazao je Latif i izrazio nadu da će odlučnost Vlade i ogomna podrška gradjana evropskom putu doprinijeti bržem članstvu ka EU a mi ćemo biti među prvima da vam čestitamo, dodao je potpredsjednik Maldiva.

Afirmišući pravosudne i tužilačke reforme, potpredsjednik Bečić se nadovezao i kazao da svjedočimo sazrijevanju političkih elita,  da građanima treba pružiti ono što žele a to je ekonomsko osnaživanje i odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i izrazio uvjerenje da je upravo to put koji želi ogormna većina gradjana‘‘, konstatovao je on.

-Politika umjerenosti, njegovanja gradjanskih vrijednosti i fokusiranja krucijalna pitanja od koji život znači, a ne podjele i tenzije, je upravo ono što vas dovodi do velikih uspjeha i drago mi je što vas i gradjani i medjunarodni partneri vide kao primjer stabilnosti i pouzdanosti u vodjenju i oblikovanju politike‘-zaključio je Latif.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:04