/ - са догађаја
10/12/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак: Држава да покаже снагу у борби против насиља у породици

Она је истакла да је свих ових година актуелна прича о овој теми, али да се нажалост мало тога урадило

Потпредсједница Скупштине Црне Горе  Бранка Бошњак говорила је на уводном панелу конференције ''Како заштитити породицу од породичног насиља'' која је дио програма обиљежавања Дана људских права и окупља значајне говорнике из државних институција, међународних организација, али и цивилног сектора.

Потпредсједница Бошњак је упознала учеснике конференције о свом дугогодишњем ангажману у области борбе против насиља у породици, још од 1997. године као једна од оснивачица СОС телефона. Она је истакла да је свих ових година актуелна прича о овој теми, али да се нажалост мало тога урадило.

- Она је такође констатовала да је НВО сектор много активнији и ефикаснији у борби против насиља у породици, од државних институција, што је највећи пораз државе. Потпредсједница Бошњак је таргетирала као главни проблем појединце у државним институцијама који не раде свој посао,као и чињеница да не одговарају за своје поступке- наводе у саопштењу.

Током свог излагања потпредсједница Бошњак истакла је да су последњи догађаји пораз свих чиниоца друштвеног живота и да је креиран амбијент у којем се жртвама породичног насиља шаље порука да држава нема снаге да их заштити и да приоритет ресорног министарства у наредном периоду мора бити јачање Центара за социјални рад. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:15