/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
21/01/2022 u 14:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Кривокапић игнорише Устав и већински став грађана и грађанки око питања вјеронауке

Подсјећамо, октобарски ЦГПулс, ЦГО-а и агенције Дамар, показало је да доминантна већина од 58,9% грађана и грађанки не подржава увођење вјеронауке у школама, наводе у саопштењу

ЦГО изражава забринутост усљед чињенице да Влада Црне Горе није препознала јавни интерес и предложила измјену спорног члана Нацрта Темељног уговора са СПЦ, чији је садржај познат из медија, а који Влада до данас није објавила.

-У писму упућеном поглавару те вјерске заједнице, које потписује премијер Здравко Кривокапић, Влада је морала указати на неопходност измјене одредбе која се односи на наставу вјеронауке у јавним образовним установама. Наиме, објављени члан тог Уговора, који Влада никад није демантовала, био би у супротности са Уставом и поретком државе, на шта је ЦГО упозоравао, јер се њиме урушава и концепт секуларности у мултиконфесионалној државе Црне Горе. Подсјећамо, октобарски ЦГПулс, ЦГО-а и агенције Дамар, показало је да доминантна већина од 58,9% грађана и грађанки не подржава увођење вјеронауке у школама- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:34