Dajković / -FOTO: FEJSBUK
06/03/2023 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković: Montenegrini, kad progonite Srbe zbog Njegoša, osudite estremizam u Tuzima

Ni riječ nisu zucnuli povodom sinoćnjeg događaja u kom su centralno mjesto zauzele velikoalbanske zastave koje slave otimanje djelova teritorije Crne Gore, kaže Dajković

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković poručio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i lideru SDP-a i poslanici te partije Rašku Konjeviću i Dragini Vuksanović Stanković da osude velikoalbanski ekstremizam koji se desio sinoć u Tuzima. 

Saopštenje Dajkovića prenosimo u cjelosti: 

U Tuzima ništa novo. Veliko slavlje koje je organizovao pobjednik izbora i aktuelni predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj bilo je uobičajeno: red velikoalbanskih zastava, red pjesama u slavu UČK terorista i red ponižavanja Crne Gore u sred Crne Gore. 

Ipak, sa Đeljošajem i Albancima koji tako razmišljaju znamo na čemu smo. Oni ujedinjeno brane svoje ideale, običaje i zastave i tu nema iznenađujuće. 

S druge strane, više od toga brine i rastužuje glasno ćutanje montenegrinskog ansambla: Milo, Draginja, Raško, Ranko, pa i Čanak uz neizostavne Komite - ni riječ nisu zucnuli povodom sinoćnjeg događaja u kom su centralno mjesto zauzele velikoalbanske zastave koje slave otimanje djelova teritorije Crne Gore. 

Pozivamo vesele Montenegrine iz pomenutog ansambla, da smognu snage i osude velikoalbanski ekstremizam koji prijeti da proguta djelove naše zemlje, naravno ukoliko imaju petlje. 

Ako su već mogli da najavljuju progon Srba zbog crnogorskih trobojki, Njegoša i pjesama Danice Crnogorčević, onda mogu i da reaguju povodom ovakvog “slavlja”, njima bratskog albanskog naroda, makar ta reakcija bila oličena i u paroli: E viva UČK, nek je vječna Velika Albanija!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:41