Aleksa Bečić / - VLADA CRNA GORE
23/12/2023 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate sjutra na kongresu biraju predsjednika, Bečić jedini kandidat

Kako su najavili, na trećem kongresu partije biraće se i novi stranački organi

Predsjednik Demokratske Crne Gore biraće se u nedjelju, 24. decembra, u Podgorici, najavljeno je juče iz te partije.

Kako su najavili, na trećem kongresu partije biraće se i novi stranački organi.

Jedini kandidat za predsjednika partije je Aleksa Bečić, saopštili su iz tog političkog subjekta.

– Na kongresu će preko 1.500 učesnika birati predsjednika, Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor Demokratske Crne Gore. Kongres Demokrata održaće se pod sloganom "Čista posla" – naveli su iz DCG.

Demokrate su, kako navode, prije održavanja kongresa sprovele unutarpartijski postupak u svim opštinskim organizacijama, tokom kojeg su predloženi delegati, kandidati za članove glavnog odbora i kandidat za predsjednika Demokrata.

– Aleksa Bečić, aktuelni predsjednik Demokrata, ponovo je jednoglasno predložen za predsjednika za naredni četvorogodišnji mandat, što govori o njegovoj snažnoj poziciji unutar partije. Glavni odbor i Predsjedništvo utvrdili su jednoglasno na sjednici održanoj danas sve neophodne akte o kojim će se izjasniti kongres. Samim tim, jednoglasno je predložen novi sastav glavnog odbora, koji će brojati 125 članova – kazali su iz DCG portalu Javnog servisa.

Bečić jedini kandidat za predsjednika Demokrata

Kako su istakli, u trećem sazivu glavnog odbora biće preko 80 odsto visokoškolaca, uključujući i nekoliko magistara i doktora, kao i 50 odsto novih lica koji do sada nijesu bila članovi tog stranačkog organa.

– Ovo ukazuje na namjeru partije da osvježi svoje kadrovske redove i unese novu energiju i ideje u svoje infrastrukturno tkivo. Organi partije jednoglasno su utvrdili i kandidate za predsjednika i članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora Demokrata – naveli su iz DCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:11