Бечић / Фото: Иван Петровић Ипе
20/07/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ о Бечићу: Узор му је Тито, а дрма га брозомора

Предсједник Демократа нападно показује диктаторске комплексе, тврде из овог политичког савеза

Демократски фронт (ДФ) сматра да предсједник Скупштине и лидер Демократа Алекса Бечић нападно показује диктаторске комплексе и то је све очигледније.

- Тако нешто и не чуди ако знамо да је политички узор нашао у Јосипу Брозу Титу, рушитељу Његошеве капеле на Ловћену- наводе из ДФ-а. 

Како истичу, Демократе заборављају ко је носилац побједе на изборима 30. августа и то срским односом, штитећи фотеље и не дозвољавајући поштовање изборне воље грађана.

- Бечићу треба бити јасно да не могу и премијер и предсједник Скупштине бити из истог политичког блока који има свега 14 посланика, а да већина парламентарне већине, која се противи тој превари изборне воље, остане по страни. Зато га позивамо да не саботира демократске принципе, стане на земљу и погледа реалности у очи јер је очигледно обневидио од заљубљености у функцију. Обилато је утицао и на политичке ставове премијера из редова Демократа, Здравка Кривокапића, којем је шеф управо Бечић.  Алекса мора разумјети да Црна Гора није његова странка у којој је његова воља изнад воље друга члана Кривокапића. У држави и демократском друштву постоје нека политичка и изборна правила која се требају поштовати. Према томе, он не уважава вољу народа и води се приватним интересима- поручују из ДФ-а. 

Предсједнику Скупштине су поручили да престане да тражи инспирацију у говорима и наступима Драгиње Вуксановић Станковић и напусти модел уцјена који је некада користио СДП према својим коалиционим партнерима.

- С тим што ваља подсјетити да је СДП од ДПС-а са мало добијао много, а Бечић са мало хоће све. Те марифетлуке нека остави другима јер нас тај начин рада не занима. Синдром брозоморе који дрма Бечића и његове другове оставља тешке последице на земљу и грађане, зато би Демократе требале да се уразуме што прије и дозволе да дођемо до договора који исказује народну вољу. У супротном, сматраћемо да им изузетно пријају салве критика и народна побуна против пролетерских идеолошких скретања и наставка политике ДПС- закључују у ДФ-у. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:38