/ foto - IVAN PETROVIC-IPE
05/10/2023 u 07:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobričanin: Vlada sa podrškom 41 poslanika neodrživa, pregovore vratiti na početak

Prema njegovim riječima, saradnja sa jednim od poslanika sa liste DPS-a je nedopustiva iz ugla političke racionalnosti

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, koji je na parlamentarnim izborima 11. juna ove godine bio na poslaničkoj listi Pokreta Evropa sad (PES) u razgovoru za portal Javnog servisa ocijenio je da je vlada sa podrškom 41 poslanika neodrživa na duže staze. Smatra da pregovore treba vratiti na početak.

"Vlada koju podržava 41 poslanik je nešto što smo već probali i vidjeli da je to neodrživo na duže staze. Ponoviti takvu grešku u samo tri godine je odraz političke neodlučnosti i neiskustva i predstavlja korak nazad u odnosu na ono što građani očekuju", ocijenio je Dobričanin.

Prema njegovim riječima, saradnja sa jednim od poslanika sa liste DPS-a je nedopustiva iz ugla političke racionalnosti.

"To predstavlja grubo kršenje onoga što je bilo predstavljeno u samoj izbornoj kampanji", kazao je Dobričanin.

On je ocijenio i da je isključenje poslanice PES-a Jevrosime Pejović iz partije,  usred pregovara o sastavljanju vlade novina na političkoj sceni Crne Gore.

Predsjedništvo PES-a: Jevrosima Pejović nije više dio partije

"Politički pluralizam i demokratija podrazumevaju i različitost u mišljenju unutar jednog pokreta ili partije oko nečega tako važnog kao što je formiranje Vlade. Ovo je za mene bio neočekivan potez koji nisam siguran da je donio bilo šta pozitivno PES-u, ali to je njihova unutarpartijska stvar", ističe Dobričanin.

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a doživljava kao atak na slobodno izražen stav.

Ćinćur: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Veruje da je još uvek razumno vratiti se na početak i pregovarati sa svim subjektima koji su činili parlamentarnu većinu 2020. godine, potpomognute manjinama.

"To je dobitna kombinacija koja obezbjeđuje stabilnost i siguran put ka demokratizaciji Crne Gore i jačanju institucija koje će biti sposobne da nastave borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i da uvedu Crnu Goru u Evropsku uniju", zaključio je Dobričanin u razgovoru za Portal RTCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:30