/ - фото: лого ДПС-а
31/01/2022 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Неуспјешна политичарка Боровинић Бојовић сад упозорава љекаре да се не баве политиком

Како је започела политичку каријеру - дебаклом, тако и наставља - контрадикторностима и непринципијелношћу, наводе из ДПС-а

Комисија за здравство ДПС-а саопштила је да је министарство здравља обавијестило јавност да је "одлазећа министарка Јелена Боровинић Бојовић “наставила консултације у вези са актуелном здравственом ситуацијом у држави са челницима болница и домова здравља”.

- Ко не зна Боровинић Бојовић још би се и понадао да је одлучила да са сарадницима дискутује о недостатку цитостатика за онколошке болеснике, краху вакцинације са мање од 100 нововакцинисаних на дневном нивоу, преко 2.500 умрлих од КОВИД-а, око 40 одсто позитивних налаза свакодневно итд. Међутим, из саопштења видимо да се није расправљало о кастастрофалној ситуацији у здравственом систему. То никада и није било високо на листи приоритета ове министарке.  “Консултације” су, уствари, биле трибина са које је поручила колегама да “не треба да се баве политиком” иста она особа које је прије само неколико дана казала да ће “урадити све да се ДПС не врати на власт” и да ће “изаћи на протест (против будуће Владе!) са својим колегама министрима”- наводе у саопштењу.

Истичуд а "како је започела политичку каријеру - дебаклом, тако и наставља - контрадикторностима и непринципијелношћу".

- Грађани памте "резултате" министарке која је биљежила све саме црне рекорде. Нека од тих (не)дјела већ су у тужилаштву, многа ће убрзо доћи на ред. Љекару, као и сваком другом слободном грађанину, Устав јамчи да могу да се баве политиком. Ствар је у томе да се треба придржавати етичких стандарда и идеје да се поступа на добробит друштва. Све оно што одлазећа министарка, нажалост, није- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:59