/ foto: Bilja Brašnjo
13/07/2022 u 22:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić: Reakcija Uprave policije sramotna i nezapamćena

Nikšić je bio i ostaće perjanica antifašizma. A fašističku ideologiju smo porazili jednom i porazićemo je koliko god puta je potrebno – mirno, demokratski i civilizovano, navode u saopštenju

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić saopštio je da je reakcija Uprave policije, "koja je dozvolila militantnim kleronacionalistima da prekinu proslavu Dana pobjede nad fašizmom sramotna je i nezapamćena".

- Može se porediti samo sa onom kada je 4. i 5. septembra korištena sila kako bi se napali mirni demonstranti koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru. Samatramo da današnje provokacije od strane nacionalista pokazuju da je u Crnoj Gori na djelu oživjeli fašizam. Koji kroz djelovanje pojedinih paravjerskih organizacija, političkih stranaka, pojedinih NVO i medija nastoji ostvariti svoje velikodržavne projekte i ideje. Nikšić je bio i ostaće perjanica antifašizma. A fašističku ideologiju smo porazili jednom i porazićemo je koliko god puta je potrebno – mirno, demokratski i civilizovano- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 21:43