Демократска партија социјалиста / - ДПС
08/06/2022 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС Улцињ: Нема краја незаконитим радњама са сједнице СО Улцињ, гласачки листићи нијесу били печатирани и заведени

Из ДПС Улцињ су казали да је Ниманбегу оформио трочлану комисију која је, наводе, имала задатак да спроведе поступак гласања, а тврде да гласачки листићи нијесу били печатирани

Донесене одлуке на Првој сједница Скупштине општине Улцињ, која је протекла у знаку опструкција, повреда Пословника и Статута, али и кршења бројних закона и осталих позитивно – правних норми, не могу имати било какву правну снагу и апсолутно су незаконите, саопштио је Општински одбор ДПС Улцињ.

Подсјећају да је у намјери да “преузме кормило градом” током саме сједнице група одборника, која чини новоформирану већину, својим, како су казали, “бахатим понашањем газила законе и на најгрубљи могући начин угрозила правни поредак Црне Горе”.

- Како другачије описати чињеницу да је нелегитимно предсједавање сједницом ван сваке процедуре преузео одборник Генци Ниманбегу, и нелегално узурпирајући омогућио да се на њој бира предсједник Скупштине и предсједник Општине. Оваквим парадоксалним поступањем господин Ниманбегу и свих деветнаест одборника прекорачили су своја овлашћења и починили кривично дјело из члана 416. став 1 Кривичног законика Црне Горе за које је надлежно Специјално државно тужилаштво - истичу из улцињског ДПС-а.

Из ДПС Улцињ су казали да је Ниманбегу оформио трочлану комисију која је, наводе, имала задатак да спроведе поступак гласања, а тврде да гласачки листићи нијесу били печатирани.

- Уз све наведено, нелегитимни предсједавајући Скупштином и узорпатор те функције Ниманбегу оформио је трочлану комисију која је имала задатак да спроведе поступак гласања. Такође, гласачки листићи нијесу били печатирани, нити су били заведени од стране скупштинске службе, нити се сада налазе у њој. Уз то, напомињемо да смо тражили увид у исте али нам до данашњег дана то није омогућено.

У вези са тим, наредних дана Демократска партија социјалиста ће против свих актера овог правног насиља поднијети кривичне пријаве, а поводом незаконитих радњи на поменутој сједници покренути и поступак пред Управним судом - закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 00:29