/ - PES
02/02/2024 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragović: Reformisani DPS u mukama i bez koalicionog kapaciteta

Dodaje da mantra DPS-ove vlasti je bila da se penzioneri drže u strahu da neće primati ni to malo crkavice što primaju ako Milo ode s vlasti.

Darko Dragović, poslanika PES-a u Skupštini Crne Gore navodi da "stara narodna izreka kaže da ne laje pas sela radi, nego sebe radi",  naglašavajući da je "reformisani DPS u mukama".

- Briga je DPS za bilo čija građanska prava kao za lanjski snijeg. Ima DPS većih nevolja koje je montipajtonovski cirkus pokušavao da sakrije tumarajući od grada do grada i iznoseći svakakve uvrede na moj račun pod plaštom navodne borbe za građanska prava Oskara Hutera.  Prva muka DPS-a je nepostojanje adekvatnog odgovora na ekonomsku politiku Pokreta Evropa sad. Decenijama su držali u zabludu narod da je povećanje minimalne zarade od par eura epohalni uspjeh DPS-ove vlasti uz ulaganje nadljudskih napora. I onda, bukvalno preko noći, nova vlast je povećala minimalnu zaradu više nego duplo i pokazala da su decenijske tvrdnje DPS-a bile laž i da je narod varan kako bi se održao u ekonomski vazalnom položaju. Isti slučaj i sa penzijama - smatra on.

Dodaje da mantra  DPS-ove vlasti je bila da se penzioneri drže u strahu da neće primati ni to malo crkavice što primaju ako Milo ode s vlasti. Ode Milo i desi se čudo. Minimalna penzija 450,00 eura, NAVODI ON.

- Druga muka DPS- a je oslobađanje zarobljenih institucija sistema. Nova vlast čiji je stožer Pokret Evropa sad je za dva mjeseca uspjela što prošle nijesu u prethodnih 5,6 godina. Izabran je nedostajući sudija ustavnog suda, izabrana su tri člana sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, stvoreni uslovi za izbor predsjednika Vrhovnog suda, tužilaštvo nije više u VD stanju i pao je posljednji bastion DPS-a- izabrana je nova guvernerka. Sve je to postignuto relativno lako, što ukazuje na nesposobnost bivših vlasti u kojima je u određenom periodu DPS javno ili tajno bio glavni akter ili nepostojanje želje za samostalnim i nezavisnim radom pravosudnih institucija i Centralne banke Crne Gore - navodi on.

Ističe da treća i najveća muka DPS-a je mafija. Prema njegovim riječima, posljednje prepiske sa sky aplikacije koje su dostupne javnosti nedvosmisleno ukazuju da je Demokratska partija socijalista i dalje političko krilo mafijaške organizacije.

- Određeni klanovi su rukovodili izbornim kampanjama DPSa, finanansirali političke aktivnosti DPS-a i trasirali dalji put ove političke organizacije u cilju zaštite svojih lukrativnih interesa. Jednostavno rečeno, DPS je bio političko sredstvo zaštite mafijaških interesa u Crnoj Gori. Sadašnje rukovodstvo očigledno nema snage da napravi otklon od kriminogenog uticaja na politiku DPS-a, jer smo svjedoci da apsolutno niko od političkih prvaka DPSa nije osudio javno dostupne prepiske sa sky apikacije niti se u političkom smislu ogradio od njih. Ne sumnjam da je sadašnja postava poslanika DPS-a poštena. Neki jer su zaista iskonski pošteni, a neki silom prilika, jer nijesu u vlasti. No, očigledno je da nemaju snage da osude sva nepočinstva DPSa iz prethodnog perioda što ukazuje da su i dalje marionete u rukama prethodnih vlastodržaca DPSa kojima je država bila samo sredstvo ličnog bogaćenja na račun svih nas. To je njihova odgovornost u toliko i veća - kazao je Dragović.

Podsjeća da se bližio spartijski kongres u kojem se zahuktala politička borba između Danijela Živkovića s jedne i Danijela Živkovića s druge strane.

-S obzirom na to da ne mogu da se otrgnu od parapartijskog uticaja, nemaju adekvatan odgovor na ekonomsku politiku Vlade, a institucije sistema izlaze iz VD stanja, po starom dobrom DPS-ovom običaju potrebno je bilo naći neprijatelja. Po uzoru na Joksimovo spremanje za kongres iz Đekne i DPS se spremao za sjednicu najvišeg partijskog organa. Jer, kakva je to crna država koja nema unutrašnjeg neprijatelja. I desio se Oskar Huter. A Jevto Eraković, megaloman - pa mu malo jedan neprijatelj, nego reče u Baru da su svi naši prijatelji i komšije koji su zaluđeni svojevrsnim idejama izdajnici. Po parametrima DPS-a to nije šovinizam. Zadovoljstvo mi je da budem izdajnik ovom i ovakvom DPSu sa nadom da me nikada neće braniti - stav je Dragovića.

Dragović za kraj dodaje da dok god DPS bude izmišljao razne neprijtelje i izdajnike kako bi sakrio svoje nesposobnosti i slabosti, dok god bude pokušavao da pod plaštom borbe za građanske vrijednosti potpiruje nacionalne i vjerske podjele, dok god ne napravi jasan otklon od mafije i svih nepočinstava ranijeg rukovodstva, DPS neće imati koalicioni kapacitet ni za skupštinu stanara stambene zgrade.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:57