Мило Ђукановић / Мило Ђукановић - Мило Ђукановић
16/06/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић на позив Ердогана у дводневноj посjети Турскоj

вогодишњим Самитом, коjим предсjедава Турска, обиљежава се 25. годишњица оснивања СЕЕЦП-а, инициjативе чиjи jе примарни циљ jачање добросусjедских односа

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић отпутовао jе у Анталиjу гдjе ће сjутра на позив предсjедника Турске Реџепа Таjипа Ердогана, учествовати на Самиту предсjедника држава и влада земаља учесница Процеса сарадње у Jугоисточноj Европи (СЕЕЦП).

– Овогодишњим Самитом, коjим предсjедава Турска, обиљежава се 25. годишњица оснивања СЕЕЦП-а, инициjативе чиjи jе примарни циљ jачање добросусjедских односа и изналажење рjешења за заjедничке изазове са коjима се суочава регион jачањем принципа регионалног власништва и инклузивности, и сарадњом у Jугоисточноj Европи – саопштено jе из кабинета Ђукановића.

Другог дана боравка у Турскоj, Ђукановић ће присуствовати инаугуралноj сесиjи Анталиjског дипломатског форума, коjи се одржава под покровитељством турског предсjедника.

– Форум ће окупити државне званичнике, представнике међународних организациjа, лидере из политичког и друштвеног живота, водеће чланове академских заjедница, представнике медиjа и приватног сектора – наводи се у саопштењу.

Ђукановић ће у Анталиjи имати и одвоjени билатерални сусрет са предсjедником Турске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:24