Milo Đukanović / - PORTAL DAN
14/12/2022 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović sjutra sa Eskobarom, Pičom i Saracinom

Specijalni izaslanici su u posjeti zemljama Zapadnog Balkana u okviru koje će posjetiti – Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, kao i Hrvatsku

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primiće sjutra specijalnog izaslanika predsjednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuarta Piča i specijalnog izaslanika savezne Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana Manuela Saracina koji borave u zajedničkoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović će sjutra primiti i zamjenika pomoćnika Državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove SAD-a Gabrijela Eskobara koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Podsjetimo, specijalni izaslanici su u posjeti zemljama Zapadnog Balkana u okviru koje će posjetiti – Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, kao i Hrvatsku, a turneju će završiti posjetom Evropskoj uniji u Briselu, saopšteno je iz Stejt deparmenta.

Savjetnik Stejt departmenta Derek Šole predvodiće međuagencijsku delegaciju koja će sljedeće nedjelje posjetiti Zapadni Balkan.

Američke diplomate u posjeti Balkanu: Šole i Eskobar naredne sedmice u Crnoj Gori

Na kraju evropske turneje, savjetnik Šole će u Briselu razgovarati sa evropskim partnerima i saveznicima o nizu globalnih pitanja, uključujući pridruživanje EU zemalja Zapadnog Balkana, energetskoj bezbjednosti, i dijalog između Kosova i Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:12