Danijela Đurović / - Igor Šljivančanin
27/05/2023 u 09:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se ne razriješi ubistvo Duška Jovanovića

Đurović naglašava da izgovora više nema i dodaje da je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je da je nedopustivo da i nakon 19 godina ne znamo ko je naredio ubistvo glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića, te da ono predstavlja veliku prepreku za izgradnju pravne države Crne Gore.

- Kao čovjek koji je traganje za istinom smatrao svojom obavezom, Duško Jovanović je bio oličenje hrabrosti, dosljednosti i upornosti, a djela koja je ostavio iza sebe opominju nas da moramo nastaviti da se borimo za pravdu u ovom i svim ostalim slučajevima napada na novinare - navodi Đurović.

Đurović naglašava da izgovora više nema i dodaje da je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru.

- Put do istine nije lak, ali je naša obaveza prema Dušku, njegovoj porodici i društvu u cjelini da pokažemo da niko ne može biti jači od države - kazala je presjednica Skupštine.

Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se potpuno ne razriješi ubistvo Duška Jovanovića. Sigurna sam da će u vremenu pred nama slobodni i nezavisni pojedinci dati doprinos da izgradimo jake, nepristrasne i samostalne institucije, koje će nam i u ovom slučaju pomoći da dođemo do pravde, što nam je nasušno potrebno, poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:29