/ FOTO ILUSTRACIJA
15/09/2022 u 14:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropa sad: Ofšor predsjednik i vječiti državni službenik dokazao da nije patriota

Iz Pokreta "Evropa sad" saopštili su da je "vječiti državni službenik, dobitnik životne nagrade za doprinos razvoju organizovanog kriminala i korupcije, šef DPS-a nije patriota i ovo treba da bude jasno svim građanima"

Iz Pokreta "Evropa sad" saopštilin su da je "vječiti državni službenik, dobitnik životne nagrade za doprinos razvoju organizovanog kriminala i korupcije, šef DPS-a i ofšor Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, nije patriota i ovo treba da bude jasno svim građanima Crne Gore".

- U svom javnom nastupu na Radiju ''Slobodna Evropa'', ofšor Predsjednik je na prilično šokantan način iznio svoju tezu da je Crna Gora država iz koje samo treba da se izvlači vrijednost, a ne stvara i na hladnokrvan način podržao šeme koje za cilj imaju utaju poreza i prikrivanje nelegalno stečene imovine. Đukanović, ostali razbojnici DPS-a i njihovi strateški partneri su svojim djelovanjem u prethodnih 30 godina pokazali afinitet prema jednom ovakvom organizovanom pustošenju crnogorske ekonomije i njenih resursa, što je za posljedicu imalo stvaranje efekta ''spržene zemlje''. Tako je u Crnoj Gori decenijama uništavan sistem vrijednosti sa ciljem srozavanja društvenog standarda ne bi li se na taj način legitimisala pljačka, decenijama je stvaran izopačen sistem koji je nagrađivao kriminalce, a kažnjavao poštene ljude, decenijama je dijeljeno jedno složno i prijateljski nastrojeno društvo kako bi se od građana stvarali podanici. I svaki put kad se javi građanska svijest da se ovom pustošenju stane na put, kao što se ona npr. javila u slučaju Vektra Boke i Vektre Jakić, Olega Deripaske, Željezare Nikšić, Amana i Adriatic Properties-a, Telekoma i mnogih drugih, ofšor Đukanović je prvi koji skače u odbranu pljačke i prijeti izvjesnim milionskim odštetama koje će građani morati da plate u sudskim ili arbitražnim postupcima- navode iz pokreta.

S druge strane, isti taj Đukanović propagira pretpostavku nevinosti u slučajevima hapšenja njegovih najbližih saradnika i poziva na suzdržanost u javnim osudama do okončanja postupaka, čime pokazuje da jedan aršin važi za crnogorske građane, a drugi aršin za njihove pljačkaše.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:54