/ -FOTO: DEMOKRATE BAR
27/12/2022 u 21:49 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Idemo ljudi" traži novac za Dom zdravlja u Baru: Nadamo se da će nas DPS podržati

Nadamo se da DPS i SD odbornike neće voditi nevidljiva ruka prvog čovjeka opštine, za koga znamo da naše amandmane neće prihvatiti, kažu iz ove partije.

Odbornički klub "Idemo ljudi - Demokrate - Ujedinjena Crna Gora" iz Bara saopštio je danas da je predao 12 amandmana kojima traže povećanje izdvajanja za Narodnu kuhinju, Dom zdravlja i odjeljenje barske transfuzije u iznosima od po 50.000 eura.

Takođe, ovaj klub traži i 25 hiljada eura za šahovske klubove, kao i iznos od 200 hiljada eura za subvencije pri rješavanju stambenog pitanja za mlade porodice i samohrane roditelje.

- Na Program uređenja prostora za 2023. godinu intervenisali smo na način da predlažemo izgradnju novih saobraćajnica i rekonstrukciju postojećih, kao i izgradnju rampe za za invalidna lica i lica sa smanjenom pokretljivošću u Virpazaru, uz brisanje određenih stavki kao što je to slučaj sa planiranom izgradnjom parkinga na zelenoj površini kod zgrada Pivnice kojem se građani otvoreno protive. S obzirom da se radi o amandmanima koji su isključivo koncipirani u interesu građana Bara očekujemo podršku svih odbornika, kako opozicije tako i iz lokalne vlasti koju čine DPS i SD. Smatramo da bi glasanje protiv amandmana koje smo podnijeli u stvari bilo glasanje protiv svih građana Bara, što vjerujemo neće biti slučaj prilikom sjutrašnjeg zasijedanja. Očekujemo da odbornici vlasti konačno počnu da razmišljaju svojom glavom i da ih u vezi ovih konstruktivnih i prijeko potrebnih predloga neće voditi nevidljiva ruka prvog čovjeka barske opštine, za koga inače već znamo da predložene amandmane neće prihvatiti- zaključuju u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:15