/ Иван Отовић
07/06/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иван Отовић нови предсjедник херцегновске скупштине

Свечано се обавезуjем да ћу дужност предсjедника Скупштине обављати у складу са Уставом, Законом и Статутом Општине, поручио jе Отовић на полагању заклетве

Носилац листе коалициjе За будућност Херцег Новог и Боке Иван Отовић, са 26 гласова за и осам против, изабран jе данас за новог предсjедника Скупштине Општине Херцег Нови на првоj конститутивноj сjедници новог сазива локалног парламента. Против су гласали одборници коалициjе Европски тим за Херцег Нови (ДПС и СД), док су његову кандидатуру подржали одборници Новске листе, коалициjе Црно на биjело, Праве Црне Горе и коалициjе За будућност Херцег Новог и Боке.

- Свечано се обавезуjем да ћу дужност предсjедника Скупштине обављати у складу са Уставом, Законом и Статутом Општине - поручио jе Отовић на полагању заклетве.

Отовић се захвалио колегама коjи су га подржали, изражаваjући своjу и спремност колега одборника, да ће, како jе рекао, заjедно радити на томе да оваj законодавни дом буде стварно мjесто конструктивног диjалога, гдjе ће покренути теме и питања коjа су важна за нашу локалну заjедницу:

- У протеклом периоду наш град се суочавао са броjним изазовима. Ми смо ти коjе jе народ одабрао и jедино заjедничким радом, гдjе ћемо уважавати и поштовати jедни друге можемо доћи до рjешења. Не можемо бити сигурни да ћемо бити у могућности да многе ствари брзо промиjенимо, али неопходно jе започети таj процес, неопходно jе радити, jер свjесни смо тренутне ситуациjе - истакао jе он.

Херцег Нови, како jе рекао, увиjек мора боље, а он вjеруjе да међу одборницима постоjе многи, већина коjа диjели ово размишљање. Позвао је колеге одборнике да већ од сjутра обезбиjеде услове да Новљани живе боље и да се настави даљи развоj града.

Отовић jе на мjесту предсjедника Скупштине замиjенио досадашњег Николу Самарџића из Демократа коме jе по сили закона престао мандат.

Данашњом сjедницом до избора новог предсjедника Скупштине руководио jе наjстариjи одборник Слободан Радовић.

Нови сазив локалног парламента сада броjи 35 одборника, умjесто досадашњих 34.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:15