Милан Кнежевић / - Милан Кнежевић
20/06/2021 u 22:00 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Абазовић би прихватио да промијенимо премијера, на Бечићу је одлука

- Када би предсједник Скупштине Алекса Бечић пристао на промјену премијера, политичка криза би била ријешена истог дана - каже лидер Демократске народне партије

Један од лидера Демократског фронта и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, каже да предсједцник Демократске Црне Горе Алекса Бечић може да ријеши политичку кризу у Црној Гори, прихватањем идеје да скупштинска већина промијени предсједника Владе.

- Стекао сам утисак да је предсједник ГП УРА Дритан Абазовић спреман на тај потез и у неколико наврата је сигнализирао да је то могуће. Када би предсједник Скупштине Алекса Бечић пристао на промјену премијера, политичка криза би била ријешена истог дана. И даље би имали скупштинску већину од 41 посланика који би подржавали ту Владу - рекао је Кнежевић у емисији Хит твит Пинк телевизије.

Он је поновио да за Демократски фронт Здравко Кривокапић више није предсједник, нагласивши да ће Демократски фронз бојкотовати црногорски парламент.

-Кривокапић је тражио смјену министра правде Владимира Лепосавића, јер је овај за догађања у Сребреници рекао да су злочин а не геноцид. То је покренуло причу и идеју о Резолуцији о Сребреници. Мислим да ће сличне резолуције ускоро бити у свим регионалним парламентима, како би био покренут процес укидања Републике Српске - рекао је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:03